Sidor

tisdag 15 juli 2008

Liten titt i mitt vardagsrum..

Hej på er allihopa!

Idag hittar jag ingen direkt inspiration till att göra något. Kaos-ungar är rätta namnet för mina barn idag.. De har bråkat, skrikit, retats, slagits och det i en ren oändlighet! Har gråtit och slitit mitt hår. Dagar som idag borde det finnas Super-Nanny Jo Frost i min telefonbok! Med direkt nummer till henne, hihi..
Nån annan som känner igen sig?
Ingen som hör en fast man försöker med trevlig röst förklara varför man inte ska bete sig som små blå-dårar.. Ingen reaktion, går igenom hela skalan ända tills man hittar sig själv, vrålandes med spottet flygandes.. Värsta Hulken morsan.. Suck. Till sist blev de skickade till sina rum för att lugna ner sig. Hjälpte andra varvet att "kasta" ut dem på gården för att tvångs leka..

Ibland finns det ingen ände på deras kivas, hör att de håller på nu igen, men det är väl bara en "sån" dag antar jag, för detta händer inte varje dag här, som tur är! =)


Men innan mina ungar rev hela huset hann jag ta några bilder i vardagsrummet, fast kan ju erkänna att jag har bara fotat halva rummet, för i den andra halvan står mina möbler som jag inte hunnit göra om ännu, projekt för hösten. Tills dess får ni hålla till godo med denna halvan.

Det här är min vanligaste syn på kvällar, taget ur soffan, hehe.. Väggen målade jag i en kall grågrön nyans för nåt år sen, börjar tröttna på den lite nu, men vet inte om min stackars sambo orkar med att jag målar om den igen..


Dessa två lådor hittade jag på kallvinden hos min mamma då hon flyttade för snart två år sen. Tydligen hade hon i sin tur hittat dessa nångång i sin ungdom. Använde dem som bokhylla el dyl. Fast då jag övertog dem så var de målade i nån gräääslig gul färg, nu som nya i nyanserad vit, texten är gjord på frihand, blev inte lika bra som jag hade hoppats, men inte å illa att jag skulle orka göra om det, haha..


Här är ännu ett fynd från mammas vind, blompelare, eller vad det nu heter.. Färdigt shabbad i nån ljusgrå/vit nyans..
Fågelburen, en gammal goding här i huset, många år sen jag köpt den, hittade jag på en inredningsbutik här i vår "förort", minns att jag fick den super billigt för den har en spjäla som inte sitter ordentligt. Minns också att jag köpte den för ett present kort jag fått av min sambo, som jag pikat lääänge om att jag ville ha =)
Fåret som för tillfället står där under hittade jag i en reakorg med gammalt julpynt.. Så sött.. Men jag har svårt att hitta rätta platsen åt den, fast kanske det är denna?På andra sidan, innanför balkong dörren, har jag satt mina gamla leksaker. Sängen har min mosters man byggt åt mig, den var guldmålad då jag plockade upp den från källaren. Har stickat en filt och sytt spetslakan till den så att det ska se finare ut, fast katten tyckte det också så han brukar sova i den på kvällarna.
Dock stolen vet jag inte vem jag fått den från.. Men den var träfärgad, med plastkulor i rött och gult, nu ommålad och passar så bra till min nalle.


Här är vad man ser då man står med rumpan mot tv:n. Vår soffa från ikea, fast här klädd i sin extra klädsel. Den vanliga vita ligger i tvättkorgen.. Ovanför hänger några tavellister, där står det lite ett som annat nu just. Uppe i högra hörnet ser man en klocka hängandes på väggen. Mamma och pappa minns jag att fick den då de fyllde 30 år. Nu är de skillda och jag fått överta den. Fast.. Jag skulle vilja måla om den, vit, javisst, men jag vet inte om jag nänns.. Har för mig att päronen inte skulle gilla det..Här, samma sak, ur en konstigare vinkel bara. Fast här ser man ut mot balkongen lite. Man ser också mitt ovanliga vardagsrumsbord.


Här har jag en, jaaa, vad heter de? Vilstol? Äh, vet inte. Men ändå, antar ni fattar vad jag menar..


Här har vi då mitt vardagsrumsbord. Det är två gamla resväskor jag hittade, jepp, på mammas vind =) , Mormors och morfars har de varit en gång i tiden, finns ännu adresslapparna på. Nu är de fulla till brädden av mina alla garn, broderier och projekt, bra att bara kunna öppna locket och ösa ner allt..


Till sist kan jag ju visa vad som står uppstaplat brevid soffan för stunden.. En hög böcker. Antar att jag inte läser direkt tyngre litteratur, faktum är att tantsnusk är en lättsam favorit, haha. Chick-litt är också nåt jag faller för, samt en av mina favoriter, Dean Koontz, spännande rysare.. Fattas bara snarkningar från barnens rum, en varm kakao, min filt och en av dessa så är min kväll total!Det var vad jag hade att komma med idag. Varken mer eller mindre.
Ha det bra allihopa, kram.


p.s.
Hoppas nu att ingen chockas av mina barns och mitt humör, våra sammandrabbningar och hysterier, finns inget bättre ord.
Ny dag i morgon, nya tag. Som sagt hör detta inte till det vanliga här.. Som tur var =)

2 kommentarer:

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Hallå på dig och tack så hemskt mycket för din fina kommentar som du skrev häromdagen...den värmde verkligen!

Åh kommer själv ihåg hur jobbigt det var då barnen var små..minns spec en gång då jag blev så färdig som mamma och av deras skrikande att jag gick och låste in MIG själv på toaletten för att räkna ner...utanför stod en i gåstol och en lite större och skrek än mer....

Den gången glömmer jag aldrig..gick ju ut snabbt igen, men kände att jag bara behövde låsa in mig ngn minut för att ta några djupa andetag....jag förstår precis hur du menar..ibland har man dessa jobbiga dagar, äcven om det ej hör ill vanligheterna!!

Du visar jättefina bilder, med massor av fina saker som jag inte skulle tacka nej till..backarna var såå fina, och dina små möbler....

Härligt med massor av läsning!!

Kram Linda

Anonym sa...

Halloj,
tack för din kommentar inne hos mig :)
Jag är här och beundrar dina smaskiga bakelser, SUPERFINA!
Man borde allt lära sig å virka ;)

Hoppas solen oxå skiner hos er idag,
ser att du oxå bor i Österbotten och e lika gammal som jag :)
/ruffa