Sidor

tisdag 8 juli 2008

Dagen han där uppe glömde..

Varning!
Detta kommer att bli ett låååångt klago inlägg, så om du vill se bilderna bara, scrolla neråt! Fast jag lovar att slutet blir lite piggare..

Ursäkta på förhand, haha..

Denna dag började ju så bra..

Har ledigt denna sommar för att vara ledig med barnen, lillebror börjar förskolan i höst så vi (läs jag) tyckte de skulle få ha riktigt sommarlov och vara lediga innan ALLVARET börjar..

I alla fall..
Hade hittat ett hus med sambon vi kommit överens om att åka och titta på, de hade visning idag, det brukar inte höra till vanligheterna i detta hus kan jag ju tillägga. Faktiskt tror jag inte det har hänt förr!
Det brukade vara jag som ränner runt och tittar på hus JAG vill ha.. (Vi bor i hyreslägenhet ännu, har inte kommit överens om vad som skulle vara vår drömkåk än..)

Såååå, därför hade jag förhoppningar till max för detta objekt.
Finns i vårt område, ingen skola behöver bytas, trevligt område, nära allt, billigaste huset hittills, renoveringsobjekt (vilket jag tycker är en bra sak så man kan göra det till sitt eget+ att jag tycker att sånt är roligt, lite inom min branch) MEN!!!! Där borde jag ha fattat att det skulle falera på just det, RENOVERINGSOBJEKT!!! Nå, i huset fanns dessutom en glasveranda, stor egen tomt.. Allt! Lite gammaldags herrgård i miniformat, ljusgrått med vita knutar, dvs, huset som jag ville skulle bli vårt!

Båda två hade vi kollat in det på nätet först, och kommit fram till att det inte alls var helt illa, såg inte ut att kräva massiva mängder jobb.. HAHA!!!!

Hela dagen räknade jag timmarna tills vi skulle på husvisning tillsammans, jisses va vuxet och moget!
Tror att vi båda två hade förväntat oss att komma dit som enda spekulanter, hitta vår drömkåk och bjuda lite lägre än vad de hade begärt, renovera, dock liiiite smidigare än Skifs i filmen "Drömkåken" och leva lyckliga i alla våra vita rum med smutsiga barn...
Eller ok, helt ärligt var det väl bara jag som hade såna förhoppningar. M är lite mera med fötterna på jorden än vad jag är, hrm..

Så, då vi kom dit var det fullt med folk, hittade en bekant i vimlet på gården som hade sett det redan och kunde konstatera att det var i "skitskick" (jag citerar). Ohoh..
Vi gick in och jag märkte hur M bara tänkte, det blir för dyrt, för mycket jobb, njääää, kanske inte..
Men snäll som han är så gick vi en runda till. Det blev inte bättre för det fast jag försökte berätta om mina fantastiska visioner.. Suck, helt ärligt försökte jag väl övertyga mig själv också. Hälften var perfekt som renoveringsobjekt med underbara möjligheter, andra hälften var r.o. från helvetet..

Jaha. Där rök den glasverandan. och den gården att odla blommor i, som jag i och för sig skulle ha livet av ganska snabbt.. Men ni fattar?
Totala förhopppningar och resultatet NOLL!!!!

Nåja, sånt man får ta..
Livet går vidare.
Det är bara det att jag hade ju för tusan redan köpt, renoverat, inrett, flyttat in och blivit gammal i den jädrans gården.

Tog nästan ihop mig med min mor då jag beklagade mig och ville ha lite medlidande på min uuur hemska dag, haha..
Men det redde upp sig, som allt tenderar att göra.

Jaha. Tack för att ni orkade lyssna.
Hade deppat ihop lite efter detta men ryckte upp mig lite senare (ok, nån timme senare då) . Har en dålig ovana att sitta och tycka synd om mig själv.. Hrm.. Fast det brukar hjälpa, lustigt nog. Då jag var färdig med det så jag tyckte det var dags för lite kreativitet..

Så...
Fram åkte en av mina favoriter, Tildas Hus..
Detta är ett 90% färdigt resultat.. Ur lite olika vinklar.. Skärpet i midjan ska avkortas, kinderna vill ha färg och lite band i håret. Men på det hela taget.. Riktigt nöjd.Samma sak, annan vinkel


Här är en annan sak jag fick ihopknåpad idag.. Ett par vita, virkade babytossor, lite moon-boots ala 80 tal. Hittade mönstret ien gammal (60-tal) Tidning på loppis tidigare i år.
Ska trädas i ett band ännu, man ser en liten glimt av hålen för det. Har bara inte bestämt mig för vilken färgs band jag ska använda, eller vam som ska få dem.. Men super söta tyckte jag själv.


Så, det var ALLT för idag. Ska rycka upp mig till i morgon, haha.. Ska kanske åka på en loppis sväng då, vi får se..
Hoppas att ingen tagit illa upp av mitt utbrott här idag, ber om ursäkt i så fall. Allt är skrivet med glimten i ögat och en stor dos självironi. Meningen är inte att driva med någon annan än mig själv, också en dålig ovana, hrm.. Får nog fundera på att inte skrämma bort riktigt alla ännu.. Alla ovanor behöver ni ju inte få reda på en gång. Kan servera er med lite itaget, haha.

MEN! Kan genast säga, ifall ni tänkt smita iväg nu redan, att JAG PETAR I ALLA FALL MIG INTE I NÄSAN!!!(inte så att nån ser åtminstone)

Nej, nu ska jag skona er från mitt svammel!
(Äntligen)
Så ha det bra, nytt inlägg imorgon med trevligare toner!
Klart slut, KRAM! =)

3 kommentarer:

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hihihi...rolig läsning.
jo du jag är likadan.
Ser ett objekt å har redan flyttat inrett mm.Ser inte att det måste vara så svårt att renovera.Maken bara skakar på huvudet åt mig.ja men ja säger jag ..det är väl bara att...si å så..= klart!

Jag la dekorationsstenar i som inte är för vassa.Runda slipade tog jag.köpte på hemtex.

Må gott isolen med nystanet.
Ska oxå bege mig ut å virka har några beställningar som väntar.
Kram Nilla

Fröken Elsa sa...

Söt liten Tilda och jättefina babytossor! :)

Jag känner också igen mig i det där med "jag hade ju för tusan redan köpt, renoverat, inrett, flyttat in" :):):)

Ibland behöver man få tycka lite synd om sig själv. Sen tar man nya friska tag och du ska se att ni snart hittar ert drömhus.

Kram M

Vit spets sa...

Hallå där!
Helt klart får man tycka synd om sig själv, det var roligt att läsa, med glimten i ögat! jag förstår att du redan hade flyttat in, renoverat, fixat å donat - herregud vem skall annars tänka på sådan?
Kul att du gillar min sida - bloggen är som en stor kärleksfull vän, som jag saknar om jag är borta ett tag *fniss*
Kramis
//Siv