Sidor

torsdag 19 november 2009

Ur allt gott kommer något ont..

..eller var det andra vägen?!
Nu just minns jag inte..

Äntligen fick vi hit vår rörmokare, inte illa. Kände mig rätt harmonisk över samtalet att nu är de på väg tills jag insåg att huset såg ut som en svinstia. Men ok, de kommer ju inte hit för att städa, jag kan ta det då de åkt. Vilket skulle visa sig stämma bättre än jag väntat mig *skratt*

Ni minns väl havsvidundret Ursula? 






Nu är hon ett minne blott, detta är kvarlevorna..


Det känns skönt. Det betyder att vi kommer vidare i projekt "nya spelrummet".
Det var ju bara den lilla parentesen att nu just känns det så myyyyyycket längre bort än innan.
Skåda slagfältet.


För att gör det ännu roligare för er att kunna följa med autentiskt kan ni nu visualisera er att ni böjer er ner i hörnet där..

Ser ni hålet? Shit, detta hade jag inte väntat mig :) Jag är ingen rörmokare så jag hade inte riktigt fattat att det skulle bli så stort. Hade tänkt mig ett prydligt litet återtäppt gammalt rör i ett litet hål i golvet, bara redo att lappas över *ungefär här frustar jag av skratt*



Egentligen ser det tio gånger värre ut än på bilderna. Spånen är typ ÖVERALLT och det luktar gammalt damm så jag skulle kunna storkna, men det är ju på väg mot rätt riktning, eller?!

I varje fall hade jag inte väntat mig att det skulle riktas neråt..
Kändes smått overkligt då rörmokaren kommer ner på första våningen, klättrar upp på skrivbordet i Ms arbetsrum och säger att "röret" sprack, tar fram tigersågen och wroooom så ser jag hur sågen plöjer upp ett hål i väggen och taket, och dammet, sågspån och rörbitar seglar ner över en del av vår svinstia..

Iiiik! Najs. Vad gör man? Jag börjar fnittra smågalet, vänder om, kränger på mig jackan, går ut o röker o funderar hur i hela h-e ska jag berätta detta för M? "Hej älskling, rörmokaren var här. Ska vi bygga glidstång ner från andra våningen tycker du?"

Tips på hur man sparar energi, spring i trappan och lokala telefon samtal..
Ta upp ett hål!

Haha, som min småkusin så snällt påpekade så låter ju detta egentligen som det första utkastet till "drömkåken" med Björn Skifs :)

Men "på riktigt" så är det väl inte lika hemskt eller ovanligt/omöjligt att fixa till som jag får det att låta. Det är bara det att jag inte hade väntat mig det här *ler* Ska väl nog ordna sig det här med. Oftast har ju saker och ting en tendens att göra det. Och, märk väl, att röret sprack var egentligen inte så farligt, måste bara åtgärda nuvarande arbetsrummet snabbare än jag väntat mig, men det reder sig som sagt var..
Ska ju snällt tillägga att rörmokaren är en mycket snäll "släkting" som är mycket kompetent i sitt  yrke och jag är så glad att ha det här ur världen :) , och jag i min tur är mycket för det där att överdriva (enligt min mor och mina systrar då, fast de har säkert fel :) )

Men sen var det bara att städa, vilket slutade med att de svarta sopsäckarna åkte fram och rubb och stubb åkte ner i dem och ut i soporna. Tog mig över två timmar att få till arbetsrummet städat, urk, men nu är det gjort och det känns genast bättre så.
Övervåningen tror jag att M och hans far få ta hand om, måste bara klura på hur jag ska få lite action i gubbarna till helgen. Skulle ju vilja ha det klart NUUU!!!!!  Jag är så dålig på att vänta :/

Men innan jag avslutar denna gnäll litania, med glimten i ögat, så mitt i min städiver hittade jag en ljusslinga som jag slängde upp lite så där smånonchalant över en spegel. Blev mysigt..


Sååååå...
Inget ont som inte har nåt gott med sig.

Avslutar med dessa små ord..

 
 
Dessa upprepar jag för mig själv just nu..
Faith, hope, harmony...

Kram från en dammig Rödluva

1 kommentar:

Anonym sa...

bra start