Sidor

fredag 16 januari 2009

Målar kludd

Mitt i januari är vi redan, oj så tiden går.
Vår lille man R har hunnit fylla hela sju år i helgen så vi har kalasat för honom och ikväll kommer det ca tio små killar som ska komma på R's maskerad kalas, hujeda mig *s* Får se om jag överlever, haha..

Min kära syster nummer två har nu också blivit med blogg, fröken eko, ta er en titt, klicka här!

Det som jag visade lite detaljer från i förra inlägget kommer nu här i större format. Tyvärr har jag tappat bort de större före bilderna så ni får föreställa er...

Gul/beige/aprikos färgad panel, furu i taket och en gammal sunkig golvmatta i bajsbrunt och beige..



Detta lilla skåp hittade jag på loppis, ett fynd tycker jag. Det var ett medicin skåp som jag målat om, nu fattas det bara en ny dörrknopp så är det klart.


Denna byrå fyndade jag på Jysk, jättebilligt då den hade lite småskråmor på sig och nån extra färgkludd, men det gör ju inget då man ändå målar om. Då snålar jag gärna och köper det lite billigare..


Här är en annan "hallmöbel" som åkt under penseln senaste veckan. Hade den i garaget som trä färgad men har nu fått flytta in igen.
Färgen på sitsen ska bytas men jag har inte kommit mig för än..
(Ignorera mitt hittills omålade element där bakom)


Här ser ni härligheten!
Min plastmatta på golvet målade jag vit. Kalla det ett experiment, vet inte alls om det håller men det är såååå mycket trevligare och ljusare att leva med så här. Hålla vad det hålla vill så är det ändå bättre. Vi får ju se vad som händer längre fram i tiden med färgen. Mattan ska ändå slitas ut och bytas bort förr eller senare. Men på det här sättet sparar jag mig lite tid och kan göra det senare!



Här är nåt jag håller på med på kvällarna.. Köpte före julen en gammal virktidning från 60/70-talet på loppis och hittade detta pläd mönster där. Rosen pläd el liknande hette den. Här är min egen variant på den. Ska (förhoppningsvis) bli klar inom max två månader. Hade inte tänkt visa den än då den inte är klar men kunde inte motstå det då jag såg denna bild hos Ann-Catrin's blogg fint hemma....




Här är en bild av rutan (som jag måste virka 80 stycken av..) Ser lite sned och vind ut här, men de rätar ut sig bra då man syr fast dem..

Ha en jätte fin helg allihopa!!!!!!

8 kommentarer:

Fröken Eko sa...

Du kan få en porslinspropp av mej om du vill ha som handtag till medicinskåpet...

LillaFlisan sa...

Men, jösses Amalia så snyggt det är i eran hall!!!

Vad du har målat! Och dina texter är helt otroligt proffsiga och supersnygga!!

Tänk vilket tålamod du har också.....80!!! stycken rutor!

Om jag så hade en pistol mot huvudet så skulle jag aldrig ens kunna göra en enda!!!

En riktigt skön helg till dig nu!!

Kram

Flisan

Ann-Catrin sa...

Hallå där!

men vad skådar mitt norra öga.. hihi vad likt det var!
men så duktig du är.. virka , måla och kalas...
80 st.. jag skulle nog inte klara mer än ett par stycken..
S¨homla fin den kommer att bli!!

KRAMAR
A-C

Helene sa...

Hej Jojo!

Nu ser jag ju hur fin din pläd blir! Helt underbar! Mina mormorsrutor såg inte ut så....:( Dom var jättefula! snyft...

Nu bleknar min stickade pläd..men jag stickar på för allt vad jag e värd, så får du se resultatet sen. Har du mejlat din adress? Jag har glömt kolla mejlen..:)

Kram Helene

Mollys sa...

Gardinerna är egentligen 2st bordsdukar av märket bloomingville som jag hittade på säde i brändö.tyvärr tog jag de två sista för de var på rea. Fick ett presentkort dit på jul.De blev ändå 42€.

Anonym sa...

Hejsan!
Så mycket fint du visar!
Tapeten är från Duros gammalsvenska kollektion, och jag beställde den via Hartman.

Helene sa...

Bara ta det lugnt nu efter kalaspärsen! Jag har gjort gungstolen själv av ett enormt fult loppisfynd. Den var tidigare brun med ORANGE klädsel och luktade skunk...hihi
Ingen ville ha den. Men jag såg potentialen. Tusen tack för de fina orden!
Jag ser fram emot både ljusstakarna och rutbeskrivningen:)
Jag blev inte så nöjd med benvärmarna men familjen sa de var fina. Partiska e dom ju... Hoppas du gillar dom annars gör jag nya.

Du kan förresten se hur den hiskeliga gungstolen såg ut innan i ett tidigare inlägg. Kolla i högerspalten, minns inte under vilken kategori...

kramis

Anonym sa...

Himmel vilken energi du har:) Och vad fint du har fixat! Supersnyggt! Om det tröstar så har jag målat en massa som "alla" sagt inte kommer att hålla/funka/etc men det har det...för det mesta;) Här har jag missat en massa, skall ta igen det nu;)...Kram M.