Sidor

onsdag 26 november 2008

Renovering och julpynt..

Hej på er alla!

Vad otroligt härligt det är nu då det har kommit snö! Man känner sig som ett litet barn igen då det dalar ner stora vita flingor =)

Var i måndags ute och promenerade en sväng och fick då syn på denna..
Mäter ca 45 cm och väger över 5 kg. Hade varken pengar eller plånbok på mig så jag fick gott vänta tills idag då jag kunde hämta hem henne.
Är verkligen nöjd med mitt fynd, för 40 euro var vad jag behövde punga ut med.. Inte så värst mycket med tanke på att jag såg en som var hälften mindre idag i stan och det kostade över 60 euro..


Här visar jag ett litet julpynt jag gjort, inte så stort men hemskt skoj och billigt att göra. En gammal julgrans boll och lite tidningsremsor och vips, en snygg boll att hänga upp. Borde ju bara orka göra 29 stycken till då så att det räcker till i granen..
De små vingarna hittade jag på samma ställe som madonnan.
(Var vänliga och bortse från min vackra panel, den ska bli vit i sinom tid..)


Här är en liten rolig sak som jag har hittat på loppis för en euro, ingick i en hiskelig sak som skulle föreställa ett julpynt. Handlade det och rusade ut i bilen var jag visste att jag hade en avbitar tång, haha, satt sen där i bilen på loppis parkeringen och slet med min tång bort allt tjafs från min fina lilla trumpet, eller vad det nu är. Snygg, inte sant?Detta lilla hus är också ett loppis fynd, rött med vita knutar och svart tak. Tvvå euro tror jag det kostade, men nu är det fint och vitt med lite silverglitter på.
Mysigt att ha värmeljus i, fast denna bild är tagen innan färgen torkat så det ser lite hafsigt ut, men ni får ta det som det är..


Här är en före bild på vår vackra trappa...


..en till..


..och nu är den ett minne blott..


som den ser ut nu så är det mycket arbete kvar på den men det tar sig, ska slipas, spacklas, och målas och sen så är den sunkiga trappan och den blaskigt gula panelen vita..


Har ännu inga efter bilder för detta är den bistra verkligheten hemma hos oss nu just, men så småningom blir det klart. Ska ha detta och panelen och liiiiiite till gjort före jul, puh, mycket. Fast det är så skoj och tillfredsställande då man gör det åt sig själv =)

Hoppas ni får ha en fin och vit vecka så ses vi igen senare! (Har ännu en utmaning kvar på lut, kanske den dyker in nästa gång..)
Tack för era kommentarer som ni lämnar efter er, det är trevligt att få respons!
Ni som tassar tyst här inne får gärna lämna fotspår också, man behöver inte ha egen blogg för att lämna en rad..
Massor med kramar!

7 kommentarer:

Tuvull sa...

Halloj du, här kommer ett tassmärke:) Din trappa kommer att bli jättefin! Jag förstår att det rycker i målningnerven:)...Jag vill oftast få allt färdigt - helst igår ;). Men om det tröstar, så har jag engång målat om vår gästtoa kvällen före ett större kalas här hos oss...att målningen sen inte hann torka och alla gästerna blev tvugna att använda vår vardagstoa (med tyngdpunkt på vardag...) är en annan femma..hehe DÅ hade gubben min lite svårt att vara så där positiv över mina ideér. Men du, stressa inte - det blir jul ändå:) Kram! från en som vet...:)Maggie

Galleri MochB sa...

Den vita veckan börjar vara gone här nu... Både vad det gäller antalet dagar och mängden snö...:O) Mycket fint du fyndat och pysslat! Ha en mysig advent!

StrandviksVillan sa...

Vit vecka... hihi kan tolkas på flera sätt ;)
Trappan kommer bli jättesnygg i vitt, med det där steget som går runt knuten där nere!
Det där med loppis är att ta på sig andra ögon så man ser vad saker kan bli, istället för hur fula dom är. Verkligen sött det där huset!
Ha en riktigt bra lillajul!

Madicken´s sa...

JO det är ben av en gammal symaskin.som jag använt och gjort till ett bord...
Trevlig helg!

ska du ti stundars?

Lilja's Corner sa...

Jag beundrar er som tar itu med renovering. Det kommer säkert att bli jättefint :) Jag gillar fingerpanelen, eller vad det heter, som ni har i trappan. Jag planerar att åka till Stundars på julmarknad, så jag ska hålla ögonen öppna för nån som skulle passa att vara du!

Ha det bra!

Madicken´s sa...

vi ska ju ut på julfest idag så he e lite frågan om me hande morgon dagen ..you know, men om jag kommer så ska jag sök upp dej.Oj va de va kul då du skrev kortare och snyggare....
Trevlig lillajul.häls Carina.

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej hej!

underbara fynd du gjort!

Så fin trappan kommer att bli när den är klar.

ha en underbar 1a advent.
Kramiz nilla