Sidor

torsdag 31 januari 2013

Vardagsrum

Lite kort och snabbt före jobbet..
Inga award winning photos, men jag misstänker att de duger riktigt fint. Ny matta på plats i vardagsrummet, lite bättre helhets bild, nyaste tidningarna som väntar mig ikväll.
Träningen igår gick finfint sist och slutligen. Hade i nån vansinnig iver överdrivit med 12 minuter intervall, vilket kändes i benen efteråt. Idag blir det kvällsjobb och träningspaus.


Ha en skön torsdag!

onsdag 30 januari 2013

Jag fasar..

..för dagens träning. Det ska tydligen vara intervall träning nu. Urk. Programmet jag använder mig av är Runkeeper, superbra. Varje gång man känner sig lite trött är det nån i örat som skriker, liiiite till :) 
Men idag känns det verkligen motigt. Dessutom så regnar det ju nästan..
Men jag lovar, bara maten fått smälta i magen ska jag nog ta mig ut.




Turen igår blev 4km och vi fick lillebror med oss, på spark :)



Ska bara sitta en stund i soffan o glo, sen får man väl masa sig iväg då!
Ha det gött alla snälla!

tisdag 29 januari 2013

Det tar sig

Lite i taget går allt framåt. Idag har varit en sån där "ta-tag-i-saker" dag. Har fått massor med små saker gjorda. Som tex ringt tandläkaren, byt gardiner, bytt matta, mm vilket i sin tur gjort att jag inte "hunnit" knäppa nya bilder från vardagsrummet.. Får återkomma med det senare i vckan då.

Men, har hunnit en bit fram på stickprojektet åtminstone. Det tar sig, det tar sig.. Ser ni vad det kommer att bli? Kommit längre på detta projekt än vad jag trodde på relativt kort tid.






Annat som går framåt är jag. Igår "power walkade" dottern och jag 4km. Vi höll på att promenera in i nästa kommun av en händelse och tvingades svänga om för att inte hamna Österbotten runt av misstag. Men vi hade trevligt så det gjorde inget. Idag ska vi knata iväg igen. Kanske får vi lillebror med oss :)

Ha en trevlig tisdag kväll!







söndag 27 januari 2013

Colour

Färg.
Min kära mor köpte ny soffa och stolar. Vips hade jag lovat ta hand om den gamla stolen. Nu var det ju bara det lilla problemet att hemma hos henne var den fin. Hemma hos oss så var den inte det. Den är orange, roströd eller nåt där emellan. Vilket skär sig till mina vita soffor (eller på ren svenska så irriterar det mig). Så, för att skarva in den i mitt vardagsrum på nåt sätt tar jag en liten övergång med oranga småsaker.. Mer helhetsbilder från nån ljusare dag kommer senare. Men nu känns reultatet lite bättre, lite mer jag åtminstone.







Form. 
Det kommer av min nya lampa. Underbar! Luv it. Rostig, lite industrial vintage över den, även om den är helt sprillans ny. Köpt på Säde. Tack Chefen! (presentkort från julen). Kolla på detaljerna, vilka maffiga skruvar och mojänger att ställa lampans vinklar med. Foten är stor och tung, ser fånigt liten ut på bilden, pga dålig vinkel av dålig fotograf, hehe.. Men precis vad jag behövde för att få bra ljus på kvällen när jag kastar upp fötterna på bordet (stort ajajaj..) och varvar ner med stickning framför tvn :)



Upp till bevis

Hej och hallå!

Tro det eller ej, men nu har jag satt fart på plattrumpan min. Har under tre dagars tid maffat till mig hela 7,03km fyllda med aktiviteter som jag aldrig trodde jag skulle orka mig på.
Skratta på ni som klarar av det på en tur, det bjuder jag på. Men själv är jag mäkta nöjd med mig själv. Har laddat ner en app till telefonen som skriker till var femte minut, hur långt och länge man tagit sig fram. Efteråt kan man kolla, endera på telefonen eller datorn, karta över området man farit fram på. Super kul. Gör att jag måste lite till hela tiden. 

Dessa sju stackars extra kilometrar har jag joggat, skidat (jo, faktiskt) och mycket raskt promenerat. Lånade sonens skidor att hasa mig fram på. Tyckte t.o.m. ett varv att jag såg stjärnor flimra av trötthet i ögonen, armarna fyllda med mjölksyra och benen skakiga, men stakade mig fram ett par varv till :) Vid ett par tillfällen var jag säker på att jag skulle bryta både armar, ben o nacke, de var definitivt inte vallade för mig vikt, utan för en lliten valp på ca 40+ kg.. För att förtydliga mig själv (för jag vet ju att ni bara dör av nyfikenhet och intresse) så räknas dessa kilometrar inte till den dagliga länken med lilldoggen vår. Det är 7 xtra km!!!

Heja jag!



onsdag 23 januari 2013

Ny stil

Järnspikar! Nu ska ni allt få se! Har kommit på att jag ska byta stil. Åtminstone försöka. Tänkte ge det en chans iallafall. Så där i teorin. Men sen när det kommer till kritan så vete tusan om det blir till nåt..
Så låter det alltid när jag kommer på den fenomenala iden att röra på mig. Bara att kallt konstatra att jag är en verklig latgris. Att sporta eller göra nåt som liknar motion ger mig oftast dåndimpen. 

Ibland håller hurtighten i sig lite längre, då kan jag gymma nån månad innan ursäkterna kommer tillbaka. Och att rasta hunden räknas väl inte direkt som nån överdängare till motion då lillvovven väger runt 5kg och inte behöver springa maraton för att må bra.

Men nu, fy tusan.. När blev min rumpa platt o min mage rund??? Tittar jag i spegeln är det nog en gammal tant som tittar tillbaka, för det är inte jag inte :(
Så, för att drastiskt råda bot på detta så att jag inte (lika lätt) ska trassla mig ur detta har jag köpt mig en hel arsenal för en del av mina julklappspengar. Att jag dessutom skriver om det här kan ju tyckas lite väl ambitiöst, eftersom jag faktiskt inte gjort nåt än.. Men jag tänkte att kanske det ger mig lite extra "go" så jag verkligen kommer mig för (bara det blir lite varmare ;) ) att ta mig ut och bränna fläsk!



Sen skadar det ju inte att se lite sportig ut när jag rultar fram. Finns ju ingen som vet om jag sprungit 500m eller 5km innan jag börjat flåsa, hehe.. Och ser jag lite coolare ut, kanske man tror det senare ;)
Skämt åsido. Hoppas på att jaga bort lite rultighet över magen och få lite extra ork. Nu låter det som om jag var enorm till storleken och det är jag ju inte (än) men varför vänta tills jag är det? (skriver jag oskyldigt och stjäl en pommes frites av gubben)

Så för att bryta min underbara lathet tänkte jag utmana mig själv.. Eftersom det är så pass få som kommenterar här nu för tiden så kanske jag vågar göra detta :) Så många kommentarer som jag får i detta inlägg så lika många dagar kommer jag att masa mig ut o ta en tur, knappast nåt maraton lopp, men likväl. Upp och ut med fläsket.

Håll tummarna för mig nu och ha en skön kväll!

lördag 19 januari 2013

Sticka och sy

Idag var jag med syster yster för att shoppa kläder åt henne.
Jag skulle hålla ögonen på gull-ungen hennes, så hon fick prova kläder under tiden.
Och precis som alla gissar fastnade även nåt i min hand..

Denna gång tokfyndade jag en sådan påse.


Nån annan som sett eller köpt sig en?
Den var på rea, jeij!
Alltid lika roligt med reafynd.
Då jag sedan kom till kassan var det dessutom -50% av rea priset, vilket gör den dunderbillig!


Brodera din egen kudde förpackning.
Får se om jag får den gjord då bara :)

Har startat lite stickprojekt här hemma. 
Sett så många fina bloggar som stickar att jag blivit riktigt inspirerad själv.


Pågående projekt, ett stort ett. Känner mig lite tveksam till om jag får den klar, 
men skam den som ger sig.


Hittade fusksockar som jag bara måste prova på mitt i..
Nån annan som vill testa dessa, så hittade jag dem HÄR


Känner att jag måste lägga in lite bildbevis på att jag faktiskt kan slutföra mina projekt också :)
Här har jag stickat en poncho till min lilla mamma.
Alla garnändar hänger löst ännu, men bara jag fäst dem kan jag visa den mera "live".

Nu ut o rasta hunden så man kan med gott samvete pösa i soffan ikväll, 
förhoppningsvis med nåt projekt i famnen :)

Ha en fin lördag!

fredag 18 januari 2013

Odd Molly look-alike

Läste nånstans här i blogglandia att 
det skulle finnas billigare variant på Odd Mollys
härliga strumpor..

Visst glömde jag bort det som så mycket annat..
Men kväll kom jag på det, 
just före stängningsdags
 rusade jag in för att eventuellt göra ett fynd :)


Som tur var hittade jag!
Och visst liknar det!



Men oj vad det var svårt att fota sina egna fötter.. 



Nu är det ju inte riktigt samma som "äkta" vara, 
men tillräckligt för att likheten 
ska vara slående :) 
Och så mycket mer passande för min plåbok nu just.



Ha en fin fredag kväll på er!!

tisdag 15 januari 2013

fredag 11 januari 2013

Grattis!

Lillungen min fyllde år i går. Liten blir stor. Och så snabbt?! Kan ju inte stämma eftersom jag knappt åldras, hehe.. Oberoende blev han hela 11 år nu. Snart har vi inga lågstadieungar kvar här i kåken, gissar att det inte räcker länge nu förrän rummet ska göras om i lite mer ungdomligare stil. Men ännu klarar vi oss med dinosaurierummet.






Kanske man kunde tänka sig nåt liknade i framtiden?

Inte alltid så lätt att köpa presenter till dagens ungar. Det ska vara just DEN figuren bland alla andra hundratals figurer..  Är man inte insatt i just den serien står man och famlar i mörkret, ser inte de viktiga skillnaderna, förstår inte att det gäller olika spel, olika serier, olika omgångar mm. Kaos. Speciellt om man kommer med fel, bevare mig.

Efter jobbet någon dag innan the birthday, skulle jag vara ute i god tid och handla dessa figurer. Skylanders. Urk. Pengafälla tycker jag, men sonen gillar dem och det är ju ändå huvudsaken. Han har ett spel sedan tidigare, och fick ett nytt till julklapp. Nu ska det vara Giants, inte bara de små gubbarna utan STORA nu också. Slutade med en kompromiss antar jag, för den ena var just exakt en av favoriterna och den andra tror jag fick duga, haha..








Som kompensation fick han en slant också, att endera använda på den ultimata Spyro-gubben eller spara till nåt annat. Men jag ska inte klaga, jag klarade ju av en av två åtminstone :) Läste att Dilba också hade haft liknande figurjakt till dotterns julklappar. Tror hennes jakt också slutade lika kompromiss artat.

Den ultimata spyro figuren.. Just nu.. :)

Äntligen fredag, njut!

torsdag 10 januari 2013

Kök

Tack vare min envisa förkylning orkar jag idag inte med nåt längre inlägg utan bjuder istället på köks bilder jag har i min inspirationsmapp. Bilder lånade på nätet och all credit till er som "äger" dem.





Må gott.

tisdag 8 januari 2013

Vad föredra?

Min fantasi vs min verklighet..






Life in a nutshell, eller i snorpapperslåda..

Tur i oturen har jag flexibel o snäll chef
och kan komma undan med en "halv dag" på jobbet imorgon.

måndag 7 januari 2013

Nytt år

Nu har vi firat både jul och nyår.
Har varit både roligt och jobbigt. 

Är iallafall glad att vi nu är inne på 2013 och skolorna började idag igen. 
Tillbaka till lite rutiner, det ska bli skönt. 

Ligger själv däckad av flunssan som tycks röra sig i nejden, 
typiskt, när man äntligen trodde man skulle få i lugn o ro njuta av ett par dagar ledigt :/

På kommande i veckan är lillemans 11 års dag..

Hittade lite inspirationsbilder på nätet..


Hittade bilderna härifrån..

Med förhoppningar om en fortsatt trevlig vecka.
- kram -