Sidor

onsdag 25 november 2009

En regnig..

..och mörk kväll från cykelvägen sett..


Ganska mörk bild blev det, men mitt i regnet, med nyfikna promenerare flåsande i nacken hade jag inte ro att trixa till det nå destu mera :)
Detta är vårt köksfönster med mina nytillverkade gardiner.
Då det är mörkt ute krävs det att vi har cafe gardiner för annars är vi som guldfiskar i ett akvarie, till allmän beskådan :)

Ingen energi till annat än det vanliga plockandet och städandet..
Ikväll ska jag och M fira hans födelsedag med lite glögg mm och ett nytt avsnitt ur Sopranos.

Kramar i mörkret
/ Jojo

söndag 22 november 2009

Mitt i mörkret

Nu är det snart första advent. 
Det betyder att jag har en vecka på mig att göra klart barnens adventskalendrar :)
I år har jag bestämt mig för att det ska bli en strut per advents ljus som tänds..
Blir så lätt så mycket onödigt småplotter annars.
Ideen har jag snappat upp nånstans i bloglandia och tar den gärna till mig, verkar vettigt. Barnen får ju ändå sina vanliga choklad kalendrar att öppna varja dag.
Bilder kommer senare.

Snart är det officiellt ok att plocka fram pynt.
Har redan handlat lite smått, en ny duk, lite linne tyg (bara 10m, hehe), lite dekorationer till paket osv.



Har fått min ena julklapp redan, nån som kan toppa det? :)
Fick en ny kamera av M.
En samsung, en vit, som jag trivs bra med.

(bild lånad från gigantti)

Om nån undrar så fick jag M med far lockade att göra  något ;) så nu är hålet i taket lappat, och det i golvet nästan klart så det skrider åt rätt håll åtminstone.

Tills vidare
Kram / J

lördag 21 november 2009

Oväntat..

..att jag skulle bli så snål på nybakt bröd, men klockan elva ikväll har jag egenhändigt knåpat ihop två stycken lingonlimpor.. Måste erkänna att jag känner mig smått duktig :)



Smakade super gott om jag får säga det själv. Mitt i natten är falsk blygsamhet inte högt uppe på min prioriteringslista :)

God natt på er och ha en skön helg!
Kram Bagar-luvan

torsdag 19 november 2009

Ur allt gott kommer något ont..

..eller var det andra vägen?!
Nu just minns jag inte..

Äntligen fick vi hit vår rörmokare, inte illa. Kände mig rätt harmonisk över samtalet att nu är de på väg tills jag insåg att huset såg ut som en svinstia. Men ok, de kommer ju inte hit för att städa, jag kan ta det då de åkt. Vilket skulle visa sig stämma bättre än jag väntat mig *skratt*

Ni minns väl havsvidundret Ursula? 






Nu är hon ett minne blott, detta är kvarlevorna..


Det känns skönt. Det betyder att vi kommer vidare i projekt "nya spelrummet".
Det var ju bara den lilla parentesen att nu just känns det så myyyyyycket längre bort än innan.
Skåda slagfältet.


För att gör det ännu roligare för er att kunna följa med autentiskt kan ni nu visualisera er att ni böjer er ner i hörnet där..

Ser ni hålet? Shit, detta hade jag inte väntat mig :) Jag är ingen rörmokare så jag hade inte riktigt fattat att det skulle bli så stort. Hade tänkt mig ett prydligt litet återtäppt gammalt rör i ett litet hål i golvet, bara redo att lappas över *ungefär här frustar jag av skratt*



Egentligen ser det tio gånger värre ut än på bilderna. Spånen är typ ÖVERALLT och det luktar gammalt damm så jag skulle kunna storkna, men det är ju på väg mot rätt riktning, eller?!

I varje fall hade jag inte väntat mig att det skulle riktas neråt..
Kändes smått overkligt då rörmokaren kommer ner på första våningen, klättrar upp på skrivbordet i Ms arbetsrum och säger att "röret" sprack, tar fram tigersågen och wroooom så ser jag hur sågen plöjer upp ett hål i väggen och taket, och dammet, sågspån och rörbitar seglar ner över en del av vår svinstia..

Iiiik! Najs. Vad gör man? Jag börjar fnittra smågalet, vänder om, kränger på mig jackan, går ut o röker o funderar hur i hela h-e ska jag berätta detta för M? "Hej älskling, rörmokaren var här. Ska vi bygga glidstång ner från andra våningen tycker du?"

Tips på hur man sparar energi, spring i trappan och lokala telefon samtal..
Ta upp ett hål!

Haha, som min småkusin så snällt påpekade så låter ju detta egentligen som det första utkastet till "drömkåken" med Björn Skifs :)

Men "på riktigt" så är det väl inte lika hemskt eller ovanligt/omöjligt att fixa till som jag får det att låta. Det är bara det att jag inte hade väntat mig det här *ler* Ska väl nog ordna sig det här med. Oftast har ju saker och ting en tendens att göra det. Och, märk väl, att röret sprack var egentligen inte så farligt, måste bara åtgärda nuvarande arbetsrummet snabbare än jag väntat mig, men det reder sig som sagt var..
Ska ju snällt tillägga att rörmokaren är en mycket snäll "släkting" som är mycket kompetent i sitt  yrke och jag är så glad att ha det här ur världen :) , och jag i min tur är mycket för det där att överdriva (enligt min mor och mina systrar då, fast de har säkert fel :) )

Men sen var det bara att städa, vilket slutade med att de svarta sopsäckarna åkte fram och rubb och stubb åkte ner i dem och ut i soporna. Tog mig över två timmar att få till arbetsrummet städat, urk, men nu är det gjort och det känns genast bättre så.
Övervåningen tror jag att M och hans far få ta hand om, måste bara klura på hur jag ska få lite action i gubbarna till helgen. Skulle ju vilja ha det klart NUUU!!!!!  Jag är så dålig på att vänta :/

Men innan jag avslutar denna gnäll litania, med glimten i ögat, så mitt i min städiver hittade jag en ljusslinga som jag slängde upp lite så där smånonchalant över en spegel. Blev mysigt..


Sååååå...
Inget ont som inte har nåt gott med sig.

Avslutar med dessa små ord..

 
 
Dessa upprepar jag för mig själv just nu..
Faith, hope, harmony...

Kram från en dammig Rödluva

lördag 14 november 2009

Sovmorgon

Jahapp.
Jag hade tänkt ta mig en sovmorgon och ligga och dra mig till ungefär den här tiden..

Men när jag hade vaknat och legat i värmen under täcket en bra stund steg jag upp, så mycket för den sovmorgonen :) Klockan visade lite över nio. Kanske hinner jag å andra sidan få något gjort idag då istället :)

Jag tror ändå jag bara pekar på skylten i köket idag.. Städa hinner jag när som helst, och varför göra nåt idag som jag kan skjuta upp till imorgon :)



Men när jag tänker på det kanske jag ska ta och fixa till nya gardiner, köpte billiga panelgardiner i linne häromdagen, endast 2e/st. Bara att vända till vågrätt läge, lite spets till och voila, nya köksgardiner klara att hängas upp!



Den som lever får se..

För er som undrar har vi fortsättningsvis inte fått nån rörmokare hit :( grrrrr..

Nu tar jag helg och återkommer eventuellt igen om jag fått nåt roligt att visa :)
Ha det gott alla människobarn!
Kram Jojo

fredag 6 november 2009

Allergichock



Hej på er!

Har slarvat med uppdateringen. Trodde att jag gjorde den här blogg grejen för mitt eget höga nöjes skull och för att jag tyckte det var roligt m.m. m.m.
Men det visade sig att det var mycket mera som läser den än vad jag trodde. Tydligen är denna lilla blogg viktig för andra också. Folk stiger fram till en både på jobbet, loppis och i butiker och frågar när de ska få se nån uppdatering hos rödluvan :) Telefonsamtal, bara för att kolla att allt är ok då de inte "hör av mig", haha..

Vet ni, alla nära o kära och kända läsare, LÄMNA era kommentarer, komplimanger och klagomål hit på bloggen så jag ser det här. Jag kan ju erkänna att bloggtorkan innefunnit sig en längre tid, men lämna snälla ett litet hej åtminstone så ser jag att ni tassat in här. Ger en mycket mera lust att uppdatera då man ser att nån läser vad man skriver.

Vidare.

Vår renovering går sakta framåt för tillfället.. Men det som är nytt i stugan är att vi (läs; gubben och svärfar) fått upp mellanväggen och den nya dörren till Rs rum. I hans rum är det nästan klart nu, lite panel ska läggas upp och så lite lister till, "bara". Sen är vi bara en målarburk ifrån klara. Ska bli roligt att fixa till allt rassel som Lulu säger. Har för lääänge sen syttt en vimpelrad, vi har gardiner med darkar på, nya hyllor ska in osv osv.

As rum ligger lite längre fram i tiden, tyvärr, ger mig lite dåligt samvete att säga så, men hennes rum har åtminstone fyra väggar och dörr på plats :) Tids nog kommer vi dit också, enligt planerna mot våren eller så fort vi är klara med de andra rummen som behöver flyttas runt, målas och möbleras för att bli användbara.

I det nya spelrummet står dock tiden still.. Skulle vi få hit en rörmokare skulle det gå undan. Men som landet ligger för tillfället tycks det vara ett slitgöra bara av att få hit en gubbe med licens att "röra" :) Läget är det att den nya väggen är uppe, och för att kunna trixa till tapeter och laminatgolv krävs det att vi rycker ut den gamla diskbänken och kranen.. För att inte då glömma avloppet som gud glömde :/

Detta avlopp tycks ju inneha en effekt som har en radie på minst tio, tjugo kilometer, osar ondska om det, med påföljden att ingen rörgubbe vill komma hit. Vi har prövat tre styckna, ingen tycks ha tid, de glömmer bort oss, de lovar komma men ingen syns eller hörs av, alternativt så övergår det deras yrkesförmåga.. Kan ju inte annat tro annat än att detta avlopp med tillbehör avger starka allergichocker åt de som är tilltänkta att ta bort det!

För att få er att inse detta faktum kommer bildbevis, äkta "antikt" gjutjärnsavlopp a la 1900-talets första hälft.. Ser ni hornen sticka fram?


 På håll ser det lite ut som ngn vatten/havs demon redo att locka en i djupet och fördärvelse :)
Inte konstigt att ingen vill befatta sig med detta medusa monster..

Nåja, tids nog reder väl det sig, saker och ting har ju en tendens att göra det. Men saken är ju den att jag inte vill vänta mera.. Ska man vänta i över fem, sex veckors tid? Antagligen.. Ok, ska inte vara orättvis, förstod jag rätt har de massor med jobb för stunden. Men ändå?! Jag är beredd att betala med lika rediga pengar som alla andra. Ok, ok, byt skiva :)

Så tar vi nästa rum..
Det som ska bli vårt sovrum.... Har hitat ett jättefint vägg ord i "gnuggis" material, visar det senare då det är på plats.
Det har jag tänkt ska sitta ovanför vår säng
"some people dream of
       angels
                  I hold one in my arms
Av min mormor har jag fått två rottingstolar i vitt som ska få flytta in i sovrummet, har sytt lite kuddar dit och fyndat ett stort lapptäcke i vitt och blått att ha på sängen. Nya gardiner står startklara att hängas upp, nya lakan ligger i tvättstugan, fyndade på rea för nästan ett år sen (ännu oanvända, de väntar också på den stora finalen).
Nu så, fattas det bara några saker till jag skulle vilja ha.. Innan alla tänker, ÄNNU MERA saker? Så vill jag bara säga att ÖNSKA får man alltid, men om man får det vete tusan :)

Till korgstolarna skulle jag vilja ha fårskinn..

Sen nya klädskåp..
Dessa bilder är lånade från ikea. Betyder inte att det är just exakt dessa jag vill ha, för skåpen vill jag ha vita, inte nödvändigtvis nya. Gamla duger lika fint, om inte bättre. Kan vara ett gammalt vitrinskåp som man hänger upp tyg på insidan, kan vara ett linneskåp.. Möjligheterna är många. Det behöver inte vara två likadana heller, kan ju vara ett stooooort så att bådas kläder ryms in.

Råkar nån ha extra sådana är det bara att dumpa hit dem, jag bjuder så gärna på kaffe med maffigt dopp som tack :)

Innan jag försvinner för denna gång ska jag bara visa en snabb bild på mitt senaste fynd. (står för tillfället i garaget och väntar på att få flytta in, men det väntar också på rörmokaren :/ )




Den här fick jag av min lille far till födelsedag. Jag fyndade och fadern betalade hälften, jag slöt upp med resten :) Som jag har sökt efter en sån här!!!!

Med detta lämnar jag er för denna gång!

Gör inget jag inte skulle göra och ha det bra!
Jojo