Sidor

måndag 13 juli 2009

Glitter i pausen

Hejsan i stugan!


Här har jag haft fullt upp! Igår var jag till Stundars gårdsloppis. Hittade ett gammalt rostigt symaskins bord till mig för endast 8 euro, vilket jag tyckte var ett fynd :)

Släpade hem det och visade stolt upp mitt senaste stolleprov. Syrran (fröken eko) försökte flera gånger fråga av mig var jag ska ha det men se det spelade ingen roll, plats hittar man alltid för riktiga skatter :)
Jag tror hon förstod inte riktigt vad jag såg i detta gamla rostiga schabrak, haha.. Sambon M bara skrattade och suckade, han är stackaren van, men jag fick visst allt en kram och så sa han att är jag glad är han glad :)
Eftersom batterierna på kameran tog slut har jag ingen bild att visa er, men var lugn, det kommer allt eftersom..

Konfirmaations kaffe var jag också på, presenten verkade vara omtyckt, som tur var..

Eftersom kameran har semester idag visar jag några foton jag tänkt plocka fram i ett senare skede, men som sagt så tar vi dem nu istället..

# 003 (filigranpärlor, glasnuggets i rosa och kristall, metallpärlor, pärlor i tibetsilver och berlocker; en fjäril och en med texten Enjoy the moment)


# 004 (filigranpärlor, pärlkåpor, tibetsilver, brickor, muttrar, träpärla och tre olika hjärtberlocker)


Har lite skojat till det med hjärtan, silver och överlag feminint, för att sen plocka in några silver färgade muttrar. Vi skrattade här hemma att detta kan vi ju kalla Tough love, hehe..

För tillfället håller jag på och målar lilla hallen på vinden.. Sitter här med vitprickiga händer och håller kaffepaus :)

Tänkte jag kunde fråga er om det är något speciellt ni vill se här på bloggen? Svara helt fritt så blir jag glad!
Tills nästa gång..
Simma lugnt!
/ Jojo

söndag 12 juli 2009

Ännu mera hobby..

Hejsan svejsan!

Måste säga att det var super roligt att göra dessa armband. Fast det andra jag visade i förra inlägget, det kände jag mig missnöjd med och slaktade, hehe..

Men nu har jag gjort ett till, är så inspirerad så jag tänkte visa er det :)
Eftersom det är # 002 i "kollektionen" måste jag ju bara "painta" fram en logo åt mig ;) Det är meningen att M ska påminna lite on ett hjärta, ser det så ut i era ögon?



Här har vi då det nya försöket till # 002, komplett med äkthetsgaranti att det är handmade by Me, smyckepåse med logo och själva armbandet.



Lite närmare..


Som vanligt kan kvaliteten på mina bilder diskuteras, men..
Bilderna borde vara klick-bara ifall man vill se närmre.

# 002 ska min kusin få till konfirmations gåva idag, de borde ha fullt upp nu så jag vågar visa det här på sidan.

Ha en fin söndag!

Kram Jojo

torsdag 9 juli 2009

En ny hobby

Hejsan på er!

Ingen sol idag verkar det som.. Känner mig trött och slö och har ingen direkt lust att göra något heller :/

På den här bilden, som jag hittade på datorn, ser ni en kakelplatta med en 8, häftig tycker jag. Kanske har den suttit på huset nån gång, vi bor ju på nr 8.. Hittade den i garaget för en tid sedan. Ett riktigt fynd :)

Brevid hänger en gammal, rostig, men hel, lykta som jag har fyndat på loppisför hela två euro..


Tänkte visa er min nya hobby.. Har beställt pärlor via nätet och detta är vad jag fått ihop hittills. Bilderna är jättedåliga, jag vet, men ni får hålla till godo, en ny kamera ligger låååångt nere på min önskelista för tillfället ;)



Ha en fin dag!
Jojo

måndag 6 juli 2009

Tillbaka i rutan

Hej på er!

Nu har jag haft en välbehövlig semester, oanmäld här på sidan, men likaväl skönt!

Mitt intresse av bloggen blev utan någon direkt orsak körd i botten. Orkade inte med min egen sida, än mindre besöka nån annans.. Har inte gjort nåt alls under den senaste månaden annat än varit med familjen och njutit. Inget pyssel, inga loppisfynd, inget renoverat eller omgjort.

Men nu känns det bra igen :)
Nu tar jag nya tag och kan visa upp det jag faktiskt sysselsatt mig med förra veckan. Inget som är helt klart än men på god väg..

Låt mig presentera mitt nya pysselrum, eller hörna egentligen ;)



Här ser ni min nymålade bokhylla full med tyger, askar, inspiration och alster..


Tygerna vikta och färgsorterade, redo att genast bli använda


Mina giraff vänner ni sett tidigare, de fick hänga med in hit.


En gammal byrå fick flytta in också, den innehåller massvis med saker, band, papper, klistermärken, stryka-på-papper, nålar, trådar, färgtuber, you name it!


I garaget hittade jag ett gammalt litet bord, som med vit färg fick nytt liv som symaskins bord :) Lite mörk bil men man ser ju vad det föreställer..


T.o.m. roskhinken blev fin. Innan så var den ljusblå med seriefigurer på, har hängt med i måååånga år. Nu ser den ny och snygg ut och man kanske inspireras att använda den, hehe..

Sist men inte minst så fick strykbrädan sig ett upplyft den också. Stör nu inte alls fastän den hänger på väggen rakt innanför dörren :) Kistorna är gamla fynd sen tidigare, nu fyllda med ofärdiga arbeten (så de slipper ligga o skräpa och ge en dåligt samvete) och små stuvbitar tyg.

Känner mig nöjd och tror och hoppas att jag ska få lust och inspiration till att sitta här och arbeta och pyssla!

Med detta önskar jag er en bra start på veckan!!!!
Kramar Jojo