Sidor

lördag 28 februari 2009

Allt eller inget

Hej..

Jag hade laddat ner lite bilder på ett litet fynd jag hade ramlat över, helt oförhappandes och i misstag. Men det känns lite blase' att visa dem idag.. Låter dem ligga kvar här men orkar inte skriva destu mer om dem nu just.

Igår skulle mannen och storasyster åka till simhallen och simma, men bara en dryg timme senare fick jag ett samtal därifrån att mannen hade fått åka ambulans till akuten och att dottern väntade på simhallen..

Totalt handlingsförlamning inträffade. Hann inte med ngt annat än att jag ringde min mamma, som bor ganska nära oss, att hon måste komma och hämta mig och lillebror med det samma. De släppte av mig vid akuten och åkte iväg för att hämta dottern (simhalllen finns två kvarter från sjukhuset).

M, är precis som lillebror, födda med alldeles för hög smärttröskel, så att de hade fått honom i en ambulans över huvudtaget gjorde mig rädd för det värsta.

Men nu idag efter många om och men, diverse undersökningar, ekg, tester, röntgen, lungdränering osv så mår min M bättre. Storasyster har hämtat sig och vi har lugnat ner oss lite.


Vandrade på ett "loppis" tidigare i veckan bara för att få tiden att gå då jag väntade på att hämta barnen. Såg byrån men täkte att jag behöver den inte nu just. Åkte därifrån men fick vända efter två kvarter och hämta den ändå. Idag är jag glad över det för det sväljer en bra del av alla våra saker på ett mycket snyggt sätt.


Denna lilla byrå hittade jag för hela två euro. Så mörkblå att den nästan var svart, lite missvisande här bara pga blixten.
Här pågår lite grundmålning..

Inte illa slutresultat eller hur? Fick stort godkännt av M.
Denna lilla hylla har jag fått av mamma då hon flyttade, den har jag velat ha länge, så då den äntligen fick flytta till oss förstår ni hur glad jag blev?!
Detta står nu i "gången" mellan kök och vardagsrum.

Idag ska vi försöka reda upp lite i kaoset som kom igår då allt blev bara kastat och lämnat. På eftermiddagen får vi hälsa på pappa och sen så är det träningar, matlagning och packning av skolväskor tills nästa vecka, sen ska vi hälsa på pappa en sväng till på kvällen.

Vi saknar honom jättemycket men det känns lite bättre nu då han är på bättringsvägen, och på rätt ställe att vara då man är sjuk..

Så ta hand om er alla nu, man vet aldrig..

Kramar i massor
Jojo

lördag 21 februari 2009

Ingen lust

Hej..

Idag känner jag mig överkörd. Slut i kroppen och tom i skallen..

Ska bara hoppa in och önska er en trevlig helg.
Har lite små projekt på lut så om vinden vänder kanske jag har ngt nytt att visa er senare..


Ett litet ekollon som flyttade till oss under julrean

Hoppas ni får en fin helg!
Kramar Jojo

Ps, ni som har hundar, kolla in syrrans tävling..

måndag 16 februari 2009

Mamma - med rätt att revoltera eller dags att ta fram skamvrån?!

Hej på er!

Idag svamlar jag kring vår vardag, kanske chokerar jag er, kanske håller ni med, vem vet? Ska ta och anamma ett härligt uttryck jag såg hos Rana tidigare, love-bomba, samt ryta lite.. Det är skrivet med glimten i ögat och samtidigt lite allvar bakom.

Är ni medvetna om att ni är känsliga så kanske ni ska ta och hoppa över detta inlägg och återkomma till nästa.
Jag kommer att ryta till och slå mig på bröstet på ett högst okvinnligt och okultiverat sätt.
Så dra öronen åt er för nu kör vi..

Jahapp.
Branuppfostran, eller bristen på den..

Som bekant har jag ju två små, har inte pratat så mycket om dem direkt här på bloggen. Det ska det bli ändring på idag, kommer till varför senare.

Så låt mig presentera dem....

..trum virvel..

*här gör vi en dramatisk entre, det är så vi gör i vår familj*

Storasyster A, 9 (och ett halvt) år, slank skönhet, nyfiken utöver det hälsovårdliga, gillar friidrott (nu just), positiv, glad, sprallig, kompisberoende och är en total sing star.

Lillebror R, nyss fyllda 7 år, tuff, vetgirig, byggd som en body buildare (gissar att han blir en casanova), saknar självbevarelse drift och innehar mycket låg smärttröskel och är en inbiten playstation fan.


*tycker inte om tanken på att visa barnen (eller mig själv) på bild på nätet, men gör ett undantag denna gång för att påvisa att de inte är födda med horn i panna, utan att de är de keruber jag gör reklam för nu*

Mina barn hör till den generationen som fått data nörd genen med modersmjölken. Kan jag inte nåt själv ber jag dem om hjälp. Själv är jag totalt data-handikappad.
Mina barn gillar rock'n'roll, hårdrock och allt annat som det svänger om.
Mina barn är super duktiga på att hjälpa till i köket, både med matlagning och disk-undan-plockning.
Mina barn slåss ibland sinsemellan på dagarna, på nätterna sover de ibland tillsammans (fast de har egna rum).
Mina barn är roliga och innehar samma sunkiga humor som jag, dvs bellman och diverse prutt skämt.
Mina barn tycker att jag bara är lite tjock om magen och att det finns massor med andra mammor som är fetare =)
Mina barn tycker att jag sjunger fint (ändå är de inte tondöva)
Mina barn säger ofta att jag är ung och vacker och underbar (jag betalar dem för det)

Mina barn är coola.

Som mamma så får man ju med första ungen ett inprogrammerat virus som går under namnet "varghona". Du försvarar ditt/dina barn med tänder och klor.

I vilket skede är det då ok att plocka fram detta virus i dagsljus?!

Ni sitter i sandlådan bland flera snoriga ungar i blöja och fåniga babyhattar och nån annan liten snorvalp kastar sand på din egen unge?

Javisst! Plocka fram instinkten!

Kasta tillbaka sand då den andra ungens mamma inte ser och när den ungen börjar yla rusar du fram till din egen, tar upp honom/henne i famnen, vaggar och ser surt på mamman på samma gång som du tröstar din egen unge för att den andra valpen var så dum *detta sagt som teaterviskning*

Skämt å sido..

Till saken då.

Vår storasyster A går i 3an. I hennes klass finns det x antal tjejer, som besitter olika starka viljor. Största delen av dem faktiskt ganska starka. Måhända är det vår blivande regering 2025? Detta resulterar då i att så fort nån av dem ryker ihop är det lika med dött lopp. Ingen ger sig. Alla har rätt. Suck. Sen så är de ju i en sån ålder att allt känns dramatiskt. Undrar om 7-9 åringar inte är lika jobbiga som tonåringar eller lönar det sig bara att boka plats färdigt på nåt hem?
För mig då.

Min dotter hör till de människor som verkar lillgammla och näsvisa till sättet, utan att mena nåt illa med det, inte alltid medveten om det själv heller. Såna som säger sin åsikt, punkt.
En helt ok egenskap tycker jag.
Om man kan portionera ut den i rätt mängd vill säga. Det är ju sen en sån sak som kommer med åren. Men diskussionen hemma har väl varit det att man ska välja sina strider. Man behöver inte varje gång framföra sin åsikt, ibland löser saker och ting sig av sig själva.

Nu så har A valt att sälla sig till flickorna i parallell klassen för att ta lite drama paus. Där har hon två stycken trogna vapendragare. Inget tjafs dem sinsemellan. Mig veterligen.

Men inte så att hon inte trivs med de i sin egen klass utan, tjaa, en andningspaus. Detta uppmuntrar jag. För mig får hon leka med vem hon vill, jag ska inte behöva välja vänner åt henne beroende av vilka föräldrar de har eller vad de tjänar eller var de bor.
Jag uppmuntrar det för att hon ska bli social, utåtriktad och kunna vara med vem som helst. Inte bli låst i klasskamraterna, samma sak gäller då friidrotten tex.

Nu så har det tydligen förekommit endel tjafs ändå, fick jag reda på, hur är totalt ovidkommande.
Men *nu kommer vi snart till pudelns kärna*, ska det vara så att den förälder som ringer och hatbombar deras stackars lärare mest, över vad alla andra ligist ungar har gjort mot deras stackars gullungar vinner?
Jag, min dumma ko, trodde att man skall uppmuntra sina barn till att lösa konflikter och småsaker själva?!?!

Där kammade jag noll.

Tro nu inte att jag har två änglar här hemma. Nej, mina två små är lika mycket avkommor från monster som grannens ungar. Därmed inte sagt att de inte är mina änglar (monster), inte heller är de släkt med grannarna.

Jag anser man inte ska lita blint på sina barn då de kommer hem och berättar hur elaka de andra varit under dagen, brukar oftast bara kontra med att fråga vad de själva sagt och gjort..
Och allt som oftast så brukar det lämna därvid, för då kommer de ju på att de själva kanske hade en liiiiten del i dispyten. Så, klappat och klart. Eller?!?!

Jag har ju alltid trott att barnuppfostran är just barnuppfostran och inte kärnfysik. Med mina två fick jag inga manualer eller beskrivningar utan har fått pröva mig fram själv. Hot och mutor fungerar, jag vet, tro mig. =)

(Måste ju sen säga att även om mina barn är snabba på att säga sina åsikter högt och tydligt så står de för dem och ljuger inte. Ok, lillman kan ha tendenser till att fuska lite i olika brädspel men det tar jag inte så allvarligt. Finns ju de ungar som står och ljuger en rakt i ansiktet, tack och lov är inte mina såna)

Innan jag fick barn själv var jag total expert i frågan om uppfostran, nu, nu gör jag som det känns bäst.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Det känns som ett ganska bra ledord. Kanske borde man trycka upp tröjor åt ungarna så de skulle se alla gamla klyschor och ordspråk..

*min mammas favorit*
kastar man en sten i hundgården, ylar den det träffar

tala är silver, tiga är guld

Vet inte varför inte gammalt hederligt bondförstånd kan råda?

Jaa, detta kan jag hålla på länge och tala om men för att ni inte ska tappa öronen i min litania så kan jag ju avrunda lite sakta men säkert. Ska återkomma med roligare saker nästa gång =)

Vad anser ni?
Har ni liknande eller samma problem?

Nån som sitter inne med nån patentlösning och vill dela med sig?!

Men alla föräldrar kan istället för att gnälla på/åt läraren om vad nån annans valp förmodas ha sagt åt deras mirakel unge ta och love-bomba lärarna för att de orkar uppfostra och lära deras ungar varje dag!

Så, mina barns lärare och medfostrare (eller vad det nu kallas detta milennium?!) klapp på axeln och ett stort tack till er som orkar med mina marodörer!
(för jag vet ju att mina är såklart bättre än de andra ligisterna, haha)

Avrundar för idag och tackar er som orkat så här långt i inlägget!
Kommentera gärna! Både ris och ros går bra, man behöver ju inte hålla med mig bara för att jag är bäst =) Vill du vara anonym i en känslig fråga som denna kan vara är det helt ok!

Kram Jojo

ps. Mina hjärtan i förra inlägget är köpta på hemtex i julas om jag inte minns helt fel. Kan tyvärr inte ta åt mig äran för nåt annat än att ha trätt i banden och tagit den ljuligt ihop komponerade bilden =)

lördag 14 februari 2009

Alla hjärtans dag

Hejsan!

Idag är det så otroligt härligt väder, solen lyser, snön gnistrar, fåglarna kvittrar och det känns som en riktigt underbar helg. Man märker att vi är på väg mot våren även om det är massor med snö på marken ännu. Men vi är ju inne i sista delen av februari och enligt barnen är det vår i mars, april och maj =)

Vill önska er alla en riktigt fin vändag!


Tidigare i veckan kom äntligen min tidning som jag betalt för och väntat på..
Jeanne dÁrc Living..

Så roligt att få bläddra igenom den och fantisera och drömma, Om jag hade pengar, Om jag hade tid, Om jag gjorde de superba loppisfynden.. Om, om, om.. =)


Tidigare i år kom jag överens om att idka byteshandel med en bloggis.
Jag sände henne ljusstakar i fattigmanssilver och hon i sin tur stickade benvärmare åt mig..
Titta vad de är fina!
Och så hade hon inbillat sig att de inte skulle falla mig i smaken! Men de är ju sååå fina, vita och mönsterstickade.
Här hänger de på elementet i vardagsrummet för att vara varma färdigt då man vill dra dem på sig. De gråa har jag sen tidigare..


Med i paketet kom även en liten ros, som tack för fin bloggvänskap!
Och som om det inte skulle vara tillräckligt så hade hon satt med denna söta servett hållare (eller vad det nu heter..?!).


Titta så bra den passar in i köket med alla andra saker =)



Tack för alla tillfrisknings kramar.
Ska väl inte säga för mycket men det känns som om det blir bara bättre och bättre för var dag som går =)


Så än en gång, glad alla hjärtans dag!
Kramar i massor
Jojo

lördag 7 februari 2009

Totalt knäckt..

Hejsan svejsan!

Har kännt mig totalt knäckt denna vecka. Har luggit som klistrad i soffan. Först blev jag förkyld, en riktigt otrevlig variant. Sen så övergick det i feber och total huvudvärk och för att inte göra det bättre resulterade det i bihåleinflamation. Är inne på pencilin kur nu och *peppar, peppar* så känns det lite bättre idag.

Försökte flera gånger men orkade inte skriva nytt inlägg utan fick sluta mitt i..

Men lite har jag orkat med, då det blivit för tråkigt att ligga så har jag orkat sitta lite, haha, men just pga det så fick storasyster dessa handledsvärmare.. Mönster existerar inte, de bara blev till.. Inte så avancerade men fungerande.



Denna lilla skönhet har jag faktiskt plitat ihop från ett mönster ni hittar här. Enkelt och lätt då det inte krävs mer än räta maskor. Perfekt då man inte stickat på en tid. Trodde inte jag skulle orka göra den klar men jag använde ett lite dyrare garn vilket gjorde att jag måste ju få den klar, garnet innehåller bambu och ylle, otroligt skön att ha på och roligt att sticka i. Sydde i träknappar..
Och för er som inte fattade vad det föreställer så är det en axelvärmare.. =)



Sen så har jag blivit utmanad av Tuvull.

Visa den fjärde bilden i din fjärde mapp i din dator,
om du har mappar i mappen,
visa den fjärde bilden i den fjärde mappen där.

Den har ni sett förr, ni som följt med en tid.
Det är en liten "brödduk" som jag knåpat ihop.



Utmaningen skickar jag vidare till systrarna två:
Fröken Eko
Moa och mamma


Sen så har jag fått en award, blir så glad!
Denna har Vita spetsar och snoriga ungar skickat åt mig.

Utmaningen som följde med denna award var att lista de 5 saker som betyder mest för mig


1. Min familj. Antar ju att det var just saker man skulle lista men det kan man väl tyda lite som man själv vill.. Och just min familj är ju väldigt viktig så jag tycker att de får komma på plats nummer ett.

2. Mina projekt och hobbyn. Det är ju sånt som gör livet roligt för att det är saker man gör för att man vill och inte måste. Här inkluderar jag allt från handarbete till möbelmålning osv.

3. Vänner. Säger väl sig självt?!

4. Mina saker. Man får väl vara egoistisk och materialistisk? =) *svarat med glimten i ögat* Men ärligt så, ja, jag gillar mina saker, de har jag ju samlat på mig av olika anledningar..

5. Mat. Jepp, god mat är ju bara det bästa. Nykokt kaffe eller varm kakao, en grillad biff eller nybakt pepparkaka, rökt fisk eller krispig sallad.. Mums. Hur ofta njuter man inte sanslöst då man får god mat på tallriken framför sig? Vardagslyx, me like..

Denna utmaning och award går som sagt hand i hand och denna skickar jag vidare till

Fröken Eko
moa och mamma
Liljas Corner
Fröken Elsas Virkblogg
Crochetra

Tack än en gång för alla kommentarer, så roligt då man får bevis för att folk faktiskt orkar läsa det man skrivit. Så till er alla tassare och smygare, lämna gärna en rad efter er, inget tvång men skulle vara roligt.

Tack för att ni tittat in till min dotters blogg och lämnat kommentarer, hon blir så glad över det =)

Ha en jättefin helg!
Kram Jojo