Sidor

fredag 30 januari 2009

Lite frånvarande..

Hej på er alla kära vänner!

Nu känns det som om jag varit lite frånvarande här i cyber rymden. Har haft fullt upp med allt och ingenting. Som vanligt med andra ord =)

Har varit dålig med att hälsa på hos alla er andra, men ska ta igen det nu i helgen. Tack för alla kommentarer ni lämnar! Det värmer! Så roligt då ni lämnar spår efter er!!!!

Idag var jag ledig och vaknade med kämppar glöd. Såååå, med andra ord började med diverse stolle prov varav inget av dem är slutförda än.. Men borde få dem klara i morgon, endel av dem åtminstone.


En liten bild av mina tulpaner, härlig vanilj vit/gul färg. De är mera vita då de inte slagit ut än och blir lätt gulare vartefter de blommar.



Ett av dagens projekt var att möblera om i vardagsrummet. Visar ännu ingen helhets bild, men här ser man en mörk bild på min apotekar byrå.. Fattar inte hur den blev så mörk?! Men ok, är ingen höjdar-fotograf..


Lite mer på nära håll.
Bilden i ramen där föreställer min dotter, trixade till den lite på denna sida, har sett att många lekt med sina bilder här..
Annars är det bara samma gamla kära ägodelar som fått flytta runt lite i huset. Inget nytt och inga fynd gjorda..



Här har vi ännu en liten mörk glimt från samma hörna i fråga..



Med risk för att bli tjatig så måste jag ju bara fota det lilla mörka bordet också..



Här har jag sen mina gamla resväskor. De har varit min mormors och morfars. Finns namnlappen kvar på den ena t.o.m.
Jag gillar dem men tror inte att M tycker att de är fullt så fina som jag gör. Men det positiva är ju det att de sväljer ofantliga mängder garn..



Annat jag gjort idag är att slita runt alla möblerna i nedre våningen.. Köket, vardagsrummet, M´s arbetsrum, och i "gången" mellan kök och vardagsrum..

Vill bara tipsa er om att min stora lilla dotter har börjat blogga =)
Hälsa gärna på henne här (mina bästa dagar).

Har fått en award av Vita spetsar och snoriga ungar - Helene




Denna skickar jag till min dotter: Lycka till med bloggen gumman!

Till min syster: Fortsätt i samma stil så är du snart uppe i tusen =)


Det är så många som fått denna redan så jag väljer att inte skicka den vidare till flera än dessa två.

Tills nästa gång, simma lugnt!
Kram Jojo

söndag 18 januari 2009

Loppis fynd mitt natten..

Hej på er!

Tassar in mitt i natten här nu.. Har dygnet omsvängt och svårt att sova. Så jag passar på att visa er lite bilder av några loppis fynd.

Denna provdocka betalade jag 1,5 euro för.. Inte mycket.. Den var målad med en röd/brun klänning på, nu vit med texten Haute Couture.
Lite pilligt att texta det då denna mojäng inte är större än 25 cm.


En liten gung häst i en sååå fin färg *ler*. Den här gjorde mig inte heller urfattig, hela två pix..


Den här lilla maileg kaninen hittade mig mitt i allt loppis vimmel.. Lite nött, omtyckt och älskad. Lite lappad på ett ställe och bara så söt. Inte dyrare än gunghästen denna heller. Den sitter nu just i min leksaks stol i vardagsrummet och väntar på att jag ska reda upp röran..

Vårt vardagrum är totalt nedbombat med lego förpackningar och ihopbyggda lego bilar/riddare/och div. läskighets gubbar som en påminnelse av kalaset =)

Sköt om er allihopa nu och ha det bra!
Kram Jojo

fredag 16 januari 2009

Målar kludd

Mitt i januari är vi redan, oj så tiden går.
Vår lille man R har hunnit fylla hela sju år i helgen så vi har kalasat för honom och ikväll kommer det ca tio små killar som ska komma på R's maskerad kalas, hujeda mig *s* Får se om jag överlever, haha..

Min kära syster nummer två har nu också blivit med blogg, fröken eko, ta er en titt, klicka här!

Det som jag visade lite detaljer från i förra inlägget kommer nu här i större format. Tyvärr har jag tappat bort de större före bilderna så ni får föreställa er...

Gul/beige/aprikos färgad panel, furu i taket och en gammal sunkig golvmatta i bajsbrunt och beige..



Detta lilla skåp hittade jag på loppis, ett fynd tycker jag. Det var ett medicin skåp som jag målat om, nu fattas det bara en ny dörrknopp så är det klart.


Denna byrå fyndade jag på Jysk, jättebilligt då den hade lite småskråmor på sig och nån extra färgkludd, men det gör ju inget då man ändå målar om. Då snålar jag gärna och köper det lite billigare..


Här är en annan "hallmöbel" som åkt under penseln senaste veckan. Hade den i garaget som trä färgad men har nu fått flytta in igen.
Färgen på sitsen ska bytas men jag har inte kommit mig för än..
(Ignorera mitt hittills omålade element där bakom)


Här ser ni härligheten!
Min plastmatta på golvet målade jag vit. Kalla det ett experiment, vet inte alls om det håller men det är såååå mycket trevligare och ljusare att leva med så här. Hålla vad det hålla vill så är det ändå bättre. Vi får ju se vad som händer längre fram i tiden med färgen. Mattan ska ändå slitas ut och bytas bort förr eller senare. Men på det här sättet sparar jag mig lite tid och kan göra det senare!



Här är nåt jag håller på med på kvällarna.. Köpte före julen en gammal virktidning från 60/70-talet på loppis och hittade detta pläd mönster där. Rosen pläd el liknande hette den. Här är min egen variant på den. Ska (förhoppningsvis) bli klar inom max två månader. Hade inte tänkt visa den än då den inte är klar men kunde inte motstå det då jag såg denna bild hos Ann-Catrin's blogg fint hemma....




Här är en bild av rutan (som jag måste virka 80 stycken av..) Ser lite sned och vind ut här, men de rätar ut sig bra då man syr fast dem..

Ha en jätte fin helg allihopa!!!!!!

tisdag 6 januari 2009

Januari

Jahapp, nu är vi en bit inne på det nya året och det känns skönt.
Ta mig inte fel, julen i all ära är bara så skön och mysig, men nu skulle det inte sitta fel med lite vardagliga rutiner. Fasar redan för onsdags morgonen då vi ska upp tidigt och barnen börjar skolan.. Huga!

Idag, eller snarare ikväll satt jag i soffan och så föll ögonen mina på en del av mina fattigmanssilver-ljusstakar..

Mer än tre och man samlar?
Jaha, då gör jag visst det. När har de hunnit bli så många?!
Vackra är de onekligen.


De står lite överallt i vardagsrummet.
Ensamma eller i grupp, stora eller små, på golv eller på bord..


De har t.o.m. hittat sig ut till köket =)


Här kommer en liten glimt av mitt senaste projekt..
Eftersom det inte är klart än så kommer det bara små detalj bilder för stunden..
Ser ni vad det föreställer? (totalt sunkig bild, men ändå..)


Liten detalj bild på det nuvarande resultatet..
Om några lager färg visar jag i lite större perspektiv.


Med detta önskar jag er en trevlig trettondags aftonoch en fin vecka!
Massor med kramar!!!!
Jojo