Sidor

lördag 29 november 2008

Advent, julmarknad och lite fynd

Idag visar jag bara lite stämmningsbilder..

..närbild på mina småa skor..


..samma här..
..en liten vind och ojämn liten gran jag var ute och karvade ner åt mig med en mattkniv, i brist på annat. Kan ju tillägga att jag knyckte den ur vår häck, haha, orkade inte gå längre än så..
Fåglarna som hänger i den är ett loppisfynd, de satt fast i en ganska gräslig mobil men jag betalade bara en euro för dem. Klippte sönder den och satte nya band i fåglarna. Strutarna har jag knåpat ihop själv..


Denna tavla är en av flera som jag har gjort själv, just denna ska få följa med mig till stundars julmarknad i morgon..


Ljusstake som fått nya pynt i, även om jag inte hunnit peta i några ljus i den än..


Ännu en liten leksakstrumpet.. 30 cent gav ja, haha..
Böckerna är gamla och hittade på loppis de också, suprise suprise!

..loppisfynd, madonna med barn, då jag hittade denna blev jag så glad. Den stod längst in på en hylla, bakom massor av bråte, endast en euro för denna behövde jag ge. Lite svårt dock att få ett bra foto av den, så ni fär hålla till godo med den här bilden


Lite stämmnings bilder av mina ljushus..

...


Så med detta vill jag bara önska er en trevlig lilla jul, första advent och helg!
Varma kramar

onsdag 26 november 2008

Renovering och julpynt..

Hej på er alla!

Vad otroligt härligt det är nu då det har kommit snö! Man känner sig som ett litet barn igen då det dalar ner stora vita flingor =)

Var i måndags ute och promenerade en sväng och fick då syn på denna..
Mäter ca 45 cm och väger över 5 kg. Hade varken pengar eller plånbok på mig så jag fick gott vänta tills idag då jag kunde hämta hem henne.
Är verkligen nöjd med mitt fynd, för 40 euro var vad jag behövde punga ut med.. Inte så värst mycket med tanke på att jag såg en som var hälften mindre idag i stan och det kostade över 60 euro..


Här visar jag ett litet julpynt jag gjort, inte så stort men hemskt skoj och billigt att göra. En gammal julgrans boll och lite tidningsremsor och vips, en snygg boll att hänga upp. Borde ju bara orka göra 29 stycken till då så att det räcker till i granen..
De små vingarna hittade jag på samma ställe som madonnan.
(Var vänliga och bortse från min vackra panel, den ska bli vit i sinom tid..)


Här är en liten rolig sak som jag har hittat på loppis för en euro, ingick i en hiskelig sak som skulle föreställa ett julpynt. Handlade det och rusade ut i bilen var jag visste att jag hade en avbitar tång, haha, satt sen där i bilen på loppis parkeringen och slet med min tång bort allt tjafs från min fina lilla trumpet, eller vad det nu är. Snygg, inte sant?



Detta lilla hus är också ett loppis fynd, rött med vita knutar och svart tak. Tvvå euro tror jag det kostade, men nu är det fint och vitt med lite silverglitter på.
Mysigt att ha värmeljus i, fast denna bild är tagen innan färgen torkat så det ser lite hafsigt ut, men ni får ta det som det är..


Här är en före bild på vår vackra trappa...


..en till..


..och nu är den ett minne blott..


som den ser ut nu så är det mycket arbete kvar på den men det tar sig, ska slipas, spacklas, och målas och sen så är den sunkiga trappan och den blaskigt gula panelen vita..


Har ännu inga efter bilder för detta är den bistra verkligheten hemma hos oss nu just, men så småningom blir det klart. Ska ha detta och panelen och liiiiiite till gjort före jul, puh, mycket. Fast det är så skoj och tillfredsställande då man gör det åt sig själv =)

Hoppas ni får ha en fin och vit vecka så ses vi igen senare! (Har ännu en utmaning kvar på lut, kanske den dyker in nästa gång..)
Tack för era kommentarer som ni lämnar efter er, det är trevligt att få respons!
Ni som tassar tyst här inne får gärna lämna fotspår också, man behöver inte ha egen blogg för att lämna en rad..
Massor med kramar!

onsdag 19 november 2008

Lite bilder och en utmaning..

Otroligt hur många som varit in hit och tittat! Över 3500!!! Tack för det ska ni ha!

Börjar idag med att visa lite bilder på vårt nya hus.
Så här ser det ut från gårdssidan, det risiga på vänstra sidan av huset är vildvin (tror det heter så?), på sommarn och hösten blir det riktigt fint i grönt och blir sedan rött..




Denna sida är ut mot vägen till..

Bilderna är lite oskarpa och fläckiga för det regnade ganska kraftigt då jag stod ute och klafsade i en våt och lerig gräsmatta.


Loppis rundor har jag hunnit med i liten skala och detta är ett av mina fynd, endast fyra pix betalade jag för denna, cirka 20 cm hög.


Känner mig inte riktigt redo att visa större bilder på vårt nya hem ännu, för just nu så är det en dröm i furu panel, haha. Sedan då jag har före och efter foton att visa så man ser skillnaden kan jag visa mera. Just nu får ni nöja er med lite detalj bilder.
Furun m.m. ska åtgärdas, men inom de närmsta åren, skynda långsamt heter det väl =)
bitvis, haha


Så här ser mitt favorit hörn i vardagsrummet ut. Tittar ni noga så har jag inte hunnit shabba till byrån ordentligt ännu, endast bitvis, haha, ser ju inte klokt ut, men det hinner jag nog med, nån gång.

Här finns lite allt möjligt i en salig blandning..


Här kommer lite av mina gamla leksaker som för länge sen fått vit färg på sig, de står numera också i mitt lilla hörn..

Utmaning som jag fått av Lilja´s Corner

Fem saker i frysen: Fiskpinnar, ett stort måste i vår familj. Havtornssaft, glass, gömt längst in, vinbärsgele och babymat till systerdottern.

Fem saker i garderoben: Jeans, t-skjortor (vita), koftor, sockor i massor och total skitiga arbetskläder.

Fem saker i bilen: Tobak, loppisfynd, choklad, just nu finns det fyra stolsdynor jag jobbar på, och massvis med omaka barnvantar och ca ett ton sand.

Fem saker i väskan: Shit, jag som blivit så dålig på att använda väska.. Men där fanns (jo, jag gick och kollade efter, haha) programblad från teater besök, läppbalsam, kvitton, bindor, godispapper..

Vet nu inte vem som fått denna utmaning och vem som inte fått den så jag lämnar den öppen så den som vill kan anta den..

Jag tror detta var allt för denna gång.
Återkommer på nytt igen!

Ha det bra allihopa!

torsdag 13 november 2008

Jag lovar, jag lever!


Skall bara komma in med en snabb rad nu och så återkommer jag med ett längre inlägg senare. Mannen i mitt liv tyckte att som hängiven bloggläsare ville han inte mera se på septembers datum på min sida, att jag borde verkligen göra nåt åt det nu.. Trodde i min enfald att han inte läste den. Men det sa han att han visst gör, nån måste ju kolla upp vad jag skriver om honom, haha..

Sitter vid fel dator så jag har inte tillgång till mina bilder, men som sagt så lovar jag att återkomma, senare idag eller senast imorgon..

Nyheter här på fronten är att vi hastigt och lustigt köpt ett hus!
Så det var det min sambo tyckte att om jag nu ska skriva inredningsblogg borde jag ju visa upp det =)
Internet och datorer har tyvärr inte haft högsta prioritet mitt i allt packas. Det blir många lådor att packa ihop och packa upp då man är en samlare som jag. Sen så är det ju så att man inte vill visa upp sina kaos bilder utan de piffade bilderna, eller åtminstone en bild med lite balans gång.. Nu råder det ännu bara ett oorganiserat kaos känns det som, men så småningom..

Så därför har jag inte tagit mig tiden att sitta vid datorn, men jag lovar att det kommer bilder senare!

Har två utmaningar tror jag som ligger på lut också, lovar att svara på dem senare.

Hoppas ni alla haft det bra!

Kram på er!