Sidor

torsdag 25 september 2008

Omvänd psykologi?!

Hej mina vänner!

Måste ju bara inflika, ifall det var så att jag skrev det otydligt förra gången.. Det var jag som köpt skylten, inte min sambo, men det som var det charmiga var det att han gillade den! Mycket! =) Eftersom det är lååååångt ifrån hans stil.

Idag är inte en av mina bättre dagar..
Ska dela med mig av det åt er.

På eftermiddagen så blev jag bara så akut trött så det blev bara mikropizza till mat till mina stackars barn..
Chockade?
Var inte det, det blir bara bättre och bättre..

Då de hade ätit och gjort läxorna orkade jag inte ens hålla ögonen öppna så jag lade mig på soffan och somnade, suprise, suprise(!)

Vaknade, humöret var ännu värre och jag gick in i köket och tittade och kan inte säga att det steg då heller.

Ibland känns det som om jag bara inspireras av allas fina bloggar, inköp, styling, piff och alla fina fynd. Avundsjukan lyser ur mina ögon =)
Så då man tittar runt sig hemma känns det bara så platt, men tids nog blir det väl bra här också..

Så idag är det min tur att sprida lite inspiration, ta åt er av den eller ej, det får ni avgöra.. Men är ni känsliga, titta inte mera nu!!!!

Den första bild ni ser är vad man ser då man tittar ut genom vårt köksfönster. Ganska skoj med tanke på att vi bor 5 minuter från centrum!



Bild nummer två!
Detta är vad man ser på vårt köksbord för tillfället.
Rester från en gourme middag, leksaker, kvällsmål, tjaaa.. Vad hittar man inte här? Här finns allt som inte ska vara här..
Piffat till tusen, dont you think?


Denna bild är väl inte lika chockerande men dock innehållet i min diskho. Varför hålls den inte tom? Nångång? Innehåller era hoar också en magnet om lockar till sig smutsig disk även om dess kusin diskmaskinen bor precis brevid?


Detta är en bild av den nakna sanningen hemma hos oss en (grå-skitiga) vardag..

Hoppas inte jag har skrämt bort allihopa med detta, men jag tycker att jag hade inte mycket mera än så att visa idag, även om jag hade lust att göra ett inlägg..
Men så är det ju att vara småbarns mamma, det gäller att prioritera tiden, sova på soffan eller städa..?! Hmmmmm... =)

Skämt åsido, men så är det, vi har inte piffat till vardags även om jag skulle vilja. Hatar att städa! Men det måste ju göras ibland.. =)

Så med detta ville jag bara få er andra inspirerade att städa, haha, nä, jag vet inte.. Men ändå?!

Svammel, svammel, mummel, mummel.. =)

Med detta inlägg vill jag bara hänga ut mig själv en smula. Mitt liv är inte alltid perfekt, långt ifrån ibland. Men det har sina ljusa stunder. Läste så tänkvärda ord hos Linda.. Tävling bloggare emellan? I viss mån, javisst. Mera hos endel, mindre hos andra. Klart att dessa bilder inte är såna man vill visa, men å andra sidan, varför inte? Det är ju en del av mitt liv =)
Många är de gånger min sambo och jag har bråkat men det känns ok att skriva att vi gjort det men kanske inte alla gånger att precisera om vad. Knappast intressant heller =)

Men detta känns som så svammligt nu att det är bäst att jag slutar nu innan jag målat in mig i ett hörn =)

Ville bara påpeka att två exempel på mina favorier är Linda för många tänkvärda ord och funderingar och Rana för ett härligt och underhållande sätt att skriva om vardagen.

Ska skärpa mig till nästa gång!
Ha det bra allihopa och ta hand om er och låt disken stå! *blink, blink*

lördag 20 september 2008

Bröstorgie och porslinsklump

Hejsan allihopa!

Har den senaste tiden hittat dessa två åt mig på loppis.. En euro, resp. 1,50 euro. Inga större utgifter där då alltså =)

Sökte efter såna här flaskor att kunna fylla med vatten och ställa brevid mina blommor på fönsterbrädet för att lätt kunna vattna dem och inte fullt så ofta låta dem dö totalt uttorkade.. Lite väl dålig bild men man ser ju vad det föreställer åtminstone..


Här är ett tappert försök ifrån min sida. Skulle föreställa en hallonbakelse..


Min sambo tyckte mer att den såg ut som en bröstorgie?!
Oj, inte riktigt vad jag hade tänkt mig.. Haha..


Nu då vi ändå är inne på samtalsämnet, min sambo, kan jag ju säga att han är, som de sa i idol, en gammal övervintrad hårdrockare, hihi..
Inte bildligt talat, men ni fattar, det långa håret är ett numera ett minne blott osv, men han är inte riktigt den som faller för spetsar, volanger och puttenuttigt-gulle-gull och liknande..

Så gissa om jag blev förvånad då jag kom hem med denna, köpt på Tilkkusatu, och han tyckte den var så fin och log så sött och menande mot mig..

Undrens tider är inte förbi =)


Nåja, åter till mina tappra virkningsförsök.
Dessa föddes under ett idol avsnitt.. Vanliga vetebullar. Super roliga att göra..



Loppis, det är så roligt att göra fynd där.
Den här grejen är ett av mina fynd. Tyvärr tyckte inte nån i min familj att det var ett fynd, de undrade skeptiskt vad tusan jag skulle ha den till..?
Tja...?! Brevpress?! typ.. =)

Men nu vet jag, ögongodis!

Det är en gammal porslins dosa som satt fast i elledningar förr, två hela euron gav jag för den =)


Suck, vad mina bilder blir suddiga. Men jag har inte så bra tålamod, sliter fram kameran och fyrar iväg en bild, rusar till datorn och slafsar in bilderna på direkten. Photoshoppa till bilderna?! Va? Prata svenska...
Är totalt oteknisk med sånt.. Ni får hålla till godo med dessa =)

Angående mitt förra inlägg så hoppas jag ju att ingen tagit illa upp. Det var ju inte alla kunder som var så oförskämda, endast ett litet fåtal. Men de är ju tyvärr de man minns..
Min mening var ju inte heller att låta supernere och klagande.. För vi hade ju faktiskt roligt också.

Tack alla ni för era kommentarer, min axel känns bättre, jag tackar =) , ska ut och göra stan osäker i kväll så det kan ta en stund inna jag repat mig och hälsat på er alla igen.
Skolan börjar på nytt på måndag, men det känns helt ok, för vi har fredagarna lediga, tjohooo!

Massor med kramar till er alla!

torsdag 11 september 2008

Marknad

Jahapp allihpoa!
Nu var marknaden över. Gick si som så.. Men man ska inte klaga, men julmarknaden brukar gå bättre =)

Men vi hade fint väder och träffade massor med människor.
Roligt att prata med andra försäljare också. Jag träffade StrandviksVillan och hennes vän, hon skrev att hon blev så blyg, men jag tror inte hon var enda, haha, själv blev jag så paff =)
Även om jag hade väntat mig att nån skulle känna igen sakerna mina så tog detta mig på sängen.

Hade dagen innan fått inflamation i axeln, så jag hade fått massvis med recept och mediciner av läkaren, så jag kände mig hög som ett hus och ganska avdankad på plats i söndags.. Verkade inte fungera som allt skulle =)
Då jag kom hem på kvällssidan somnade jag på soffan och sov till tio tiden på kvällen, så det tyder ju på att allt inte var ok. Men nu börjar det bli bättre, peppar, peppar..

Visar några bilder från vårt bord, dålig kvalitet men lite ser man.
Den avklippta personen som syns är min syster som inte vill synas på internet.. Den lilla sönosen som står brevid är storasyster A som var med oss som allt-i-allo =)




Hade ju som sagt fått förfrågningar på mina saker..
Så exempelvis kuddar (inkl. innerkudde) har ett pris från 10 euro och uppåt beroende på storlek.. Mina priser rör sig väl mellan litet enkelt hjärta för 2 euro upp till 40 euro för den stora tilda dockan som sitter på bilden..
Finns att "önska" kuddar, påsar, filtar, poncho, necessärer, hjärtan, "mini-börs" mm.
Ids inte räkna upp allt men man kan ju maila mig om önskemål och så kommer vi överens. Håller samma priser som på marknaden, även om postavg tillkommer, så alla får samma erbjudande av mig =)

Men den som vill träffa mig på plats och komma med önskemål eller handla av det som finns så kommer jag att vara på stundars julmarknaden tillsammans med min syster igen.. Den tror jag att kommer att vara 30 november eller nåt ditåt iallafall..
Lite smygreklam, haha..

Men så till en lite negativ sak.
Träffade flera trevliga människor på plats i helgen, delade ut bloggadressen till några, så välkommen om ni hittat hit!
Men så finns det ju alltid "fräckisar". Då det kommer fram personer till ditt bord, tittar sig omkring och sen tar fram kameran och skjuter iväg några fotografier och sen går iväg?! Hörde att det hänt flera försäljare..
Sen har vi den varianten som kommer fram, rör i allt, petar och ser mycket kritisk ut och begär sedan att få steg för steg beskrivning hur man har gjort varan. Varpå de högt och tydligt meddelar sina barn att de ska inte köpa nåt, de ska åka hem och å ska mamma/mormor/farmor sy/göra likadan?!

Jag tycker det är bara så otroligt fräckt!
Skulle själv inte kunna göra så!

Nu menar jag naturligtvis inte att man inte får röra sakerna eller ta foton eller fråga om teknik el tillvägagångssätt (skriver man ens det i ett ord?)
Vid vårt bord får man röra sakerna, JA!
Ber man om lov att ta ett foto så får man, JA!
Vill man veta vad en sak är fylld med eller gjord av pga små barn, ev allergier eller genuint intresse, så får man fråga och får svar, JA!

Men dessa fräckisar kan ju sätta sig vid maskinen eller grabba tag i stickorna och knåpa ihop själva!

Hoppas inte att fel människor känner sig träffade nu, det är naturligtvis inte meningen. Men å andra sidan så delade jag inte ut adressen åt nån av dem =)

Nu är det ju så att man får inspiration av andra, vilket leder till att man apar efter. Har läst massor av liknande diskussioner på andra bloggar om t.ex. målade plankbitar..
Så för att undvika eventuella pekande fingrar, om nu det är möjligt, så kan jag rakt och öppet meddela att jag hämtar själv inspiration från andra bloggar och försäljare m.m.!!!

Hoppas ju också att jag kan bidra med att inspirera andra i min tur!

Puh, det var en låååång monolog! =)

Så, nu ska jag visa en bild, mycket dåligt tagen, men den enda jag hade nu just..
Denna var till stor diskussion på marknaden, HUR hade jag gjort den och VAD var den gjord av och VAD var den fylld med osv i det oändliga =)
Ska i detta skede tillägga att det är inte jag som gjort denna utan K, mamma till min äldsta vän, även hon, K, är ju min vän, vilken konstig förklaring =)



Så med denna bild ska jag avrunda för denna gång.
Ska nu promenera omkring hemma hos er andra och titta mig omkring lite, har inte hunnit ännu denna vecka..

Massor med kramar till er alla!
Jojo

OBS!!!!
Tack för alla fin kommentarer om mitt förra inlägg om min skråmade bil, haha. Det är allt ute ur världen nu mera. Ville bara säga att det var helt ok att skratta, kan jag själv göra nu också, i efterhand =)

måndag 1 september 2008

Helg, "pyssel" och awards..

Helgen då..

Tjaa, allt började ju fint. Vi hade bestämt att vi skulle fara till villan på fredagkväll, M behövde bara göra lite jobb innan vi startade. Så, jag for iväg för att handla, de andra lämnade hemma under tiden, allt var frid och fröjd, glömde inget på listan, alla raketerna blev handlade och jag var på väg hem. Jaha. Då kom jag på att jag borde åka till apoteket för att hämta mera preventiv plåster..

Alltså svängde jag om och körde mot apoteket som dejourerade i stan, klockan var redan nio på kvällen.. Jag kom fram till apoteket, hade tur och såg två lediga parkeringsplatser. Den ena reserverad för invalidparkering rakt utanför dörren och den andra en vanlig plats 20 meter ifrån dörren. Tänkte att jag skulle kunna ta invalid platsen, att mitt ärende inte tar lång tid, men fick dåligt samvete för att jag ens tänkte tanken och svängde därför in på den andra.. Suck. Då jag svänger in till platsen hör jag ett högt krasande ljud..
Shit, shit, shit!!!
Jaha. Hade för första gången i mitt liv repat nån annans bil. En erfarenhet jag skulle ha klarat mig utan. Vågade inte smita, jag var ju för tusan mitt i centrum, även om det var mörkt och jag inte såg nån. Dessutom så skulle jag inte vilja att nån som skråmade min bil smet iväg. Fan!!! Backade ut, eftersom jag satt halvvägs in på parkeringen, med samma krasande ljud, IIIIIIK!!!!
Herregud. Körde sedan mycket smidigt in i rutan igen, utan repor denna gång. Steg ur bilen, tittade på den andra bilen, svor sedan högt och länge. Morr! Vad skulle jag göra? Hade inte penna eller papper för att ge mina uppgifter och lämna på hans bilruta så jag ringde polisen som kom och hjälpte mig, suck. Ägaren till bilen kom, en utländsk medelålders man som bara skrattade och såg så glad ut. "Det är ju bara plåt" sa han och tyckte inte det var nåt större problem.. Poliserna sa att man kan ju ta det via försäkringen men att bonusen far då..
Jaha?!
Ska det säga mig nåt? Tittade på dem med tom blick, och fick sedan en förklaring, ahaaa..
Sen gick det upp för mig vad de pratade om. Mannen, vars bil jag repat, pratade om ca 700 euros kostnader och att bonusen far, men faaaaaan!
Då tog jag till lipen! Stort.
De tre gubbarna blev mycket besvärade och gick längre och längre ifrån mig.. Man såg hur snuten tänkte "kunde det inte ha varit ett vanligt fyllo, måste det vara ett hysteriskt fruntimmer? giv mig styrka.."
Men så sa mannen att han kunde göra reparationerna själv och vi bara betala honom för vad det kostade. Aha. Suck. Nåja, vi kom överens och gjorde upp om att vi skulle ringas på måndag. Jahapp. Då var det bara kvar att ringa M och bekänna mina synder.. Shit. Men han tog det med ro, inte något destu större problem tyckte han, det var sånt som händer. Men då började jag ju grina igen. Denna gång då på trappan till apoteket, mitt i stan, klockan halv tio på kvällen.
Såg på de människor som vandrade förbi att de trodde jag var totalt plakat. När jag hade fått tårarna torkade och lugnat ner mig kunde jag gå in och köpa mina plåster. Men, då jag sträckte fram receptet åt apotekarn kände jag till min fasa att jag började hulka.. Urk. Fick snyftande fram en förklaring.. Då log hon så sött mot mig och säger, jamen lilla vän, du hann ju köpa plåstren åtminstone *blink, blink* Hoppsan. =)

Men nu idag, måndag, så har M varit en ängel och ordnat upp det åt mig, kostade "bara" 300 euro och ingen bonus gick åt. Hoppas bara då att mannen inte kommer och ska ha ännu mera pengar sen då vi gjort upp i godo nu då..

Men annars gick resten av helgen riktigt bra, inga destu mera händelser..

Jaa, förutom då att jag fick sönder M´s laptop sladd och han fick åka och köpa en ny..
Vet inte vad som har flugit i mig, brukar inte vara så destruktiv annars, haha..

Men lite roligare nu då..

Här är nu äntligen en halvdålig bild på min poncho. Har inte bestämt mig ör om jag ska behålla den eller sälja den på marknaden i helgen..

Här har jag sytt lite mera nåldynor.
Dessutom kompleterat med ett nåletui i matchande färger. Tänkte sälja dessa i paket.
Här är en i rosa, lite rött och vitt..


Lila och svart..


När bild på några av dem..


Sen så blev jag riktigt glad då jag såg att Huset på landet hade lämnat två awards åt mig..
Denna hade hon gett alla på hennes länklista..
Likadant gör jag, alla i min länklista skickar jag denna åt..


Denna fick jag också av henne (huset på landet)..
Tack så jätte massor!!!
Skickar denna vidare till
Vit spets
Pennys House
Annelie

Denna lilla skyddsängel fick jag av söta Annelie (stort och smått), Tack även du!!



Jag ge denna till
Linda (lantliv i lägenhet)
Huset på landet
Galleri M&B

Så med detta ska jag tacka för mig..
Hoppas ni orkat läsa er ner ända hit..

Ha en skön måndag och passa på o njut av hösten, medan det ännu är lite varmare..

Masor med kramar till er från mig, Jojo